Endometriózisom lehet?
Először is nem magamat akarom diagnosztizálni, el fogok menni orvoshoz, de csak január végére kaptam időpontot, és addig is gondoltam, megkérdezem, hátha van itt valaki, akinek hozzám hasonló tünetei vannak vagy ért hozzá.
A menstruációm mindig időre megjön, legfeljebb 2-3 nap eltérések vannak, de ezt már mondtam korábban dokinak, és szerinte teljesen normális.
Viszont nagyon durván görcsölök az elején. Az első nap mindig muszáj fájdalomcsillapítót bevennem, amiből pár éve még elég volt 1 db is, mostanában viszont egyre többször kell utána egy második vagy akár harmadik is (nem egyszerre, hanem pár órával később vagy másnap), és még így is nagyon durván fáj az alhasam, van, hogy az első nap végig csak fekszem az ágyban és szenvedek. Igazából ezzel kapcsolatban merült fel bennem, hogy talán endometriózis, mert igaz, hogy amióta menstruálok, mindig is görcsölős voltam, de ennyire azért nem, mint az utóbbi időben. Hasmenésem is szokott lenni az első 1-2 nap. Állagra normális, nem híg, de nagyon gyakran kell mennem, sokszor amint felállok a vécéről, szinte azonnal mennem is kell vissza.
Néha olyankor is van egy kis alhasi fájdalmam, amikor épp nem menstruálok, de az enyhe, nem szoktam rá semmit bevenni. Ezen kívül két menszesz között nem nagyon van más tünetem, tehát pl. nincs fájdalmas vizelés vagy székletürítés meg semmi ilyesmi. Fehéres folyásom van, de állítólag az is normális.
29 éves vagyok, nem szedek fogamzásgátlót, egyáltalán nem élek nemi életet, szűz vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!