Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A stria a mellen csak hízás...

A stria a mellen csak hízás miatt lehet?

Figyelt kérdés
Nem lehet h csak szimplán nőtt a mell magától és hirtelen történt? Ugyertem nem hiztam de az utóbbi hónapokban megnőtt a mellem és vannak rajta striak valamint menstruacio előtt közben megdagadnak a melleim és fajnak ez mitől van?
2018. dec. 5. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Lényegében ugyanarról van szó. A hízás térfogat-növekedést jelent, csak nem kontrollálható helyileg hogy hova hízz. A mell növése is zsírfelvétellel történik, csak egy adott helyre korlátozódik és a hormonrendszer szabályozza, ez lényegében helyi hízás. Stria szempontjából mindkettő hízási csík.

Természetes jelenség, hogy a mellek hirtelen növése hízási csíkokkal jár.

2018. dec. 5. 17:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát az lehet h mashol ugyanúgy vekony vagyok,kivéve ugye a mellem az hízott? De ugye csak az. Jól értelmezem?
2018. dec. 5. 17:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Vagy úgy ertem,hogy genetikailag ebben a korban nőtt a mellem de nem azért mert tenyleg hiztam volna hanem mert ugye növekedik fejlődik a mellem. Valamint hozzájárulhat meg az is h ugye amikor megjön akkor megnőnek pár napra hirtelen a melleim aztán visszamennek. Ettol is lehet?
2018. dec. 5. 18:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Elvileg a bőr akkor reped és jelennek meg a csíkok, ha folyamatosan, vagy rövid időn belül hirtelen hízol. A duzzadást és nem venném ide, mert rövid ideig tart és nem is maradandó a hatása. Csak a duzzadástól (nem tudom megítélni hogy ez mekkora mértékű, nem hiszem hogy számokat nőne) még nem alakulna ki stria, hiszen akkor mindenkinek olyan lenne, hiszen mindenkinek duzzad valamennyire ha menstruál.
2018. dec. 5. 18:08
 5/7 A kérdező kommentje:
De hogy lehet h ruhákban meg mindig ugyan az a meretem sőt derekban kisebb nadrág is kell? Tehát nem hiztam egyáltalán.
2018. dec. 5. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert csak a melled nőtt. De pont ezt írtam, hogy stria akkor jelenik meg, ha hízás történik. Ebből a szempontból a mell növekedése egy helyi hízás, mivel a mell térfogatát zsír adja. Csak a hétköznapi szóhasználatban nem használjuk, hogy "hízott a mellem".
2018. dec. 5. 18:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Jaaa koszonom tehát csak ugye növekedett a mellem hirtelen mert gondolom a genetikam ilyen ugye? Ertem koszonom ne haragudj ha butának tűntem csak nem egészen ertettem:)
2018. dec. 5. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!