A stria a mellen csak hízás miatt lehet?
Figyelt kérdés
Nem lehet h csak szimplán nőtt a mell magától és hirtelen történt? Ugyertem nem hiztam de az utóbbi hónapokban megnőtt a mellem és vannak rajta striak valamint menstruacio előtt közben megdagadnak a melleim és fajnak ez mitől van?2018. dec. 5. 17:43
1/7 anonim válasza:
Lényegében ugyanarról van szó. A hízás térfogat-növekedést jelent, csak nem kontrollálható helyileg hogy hova hízz. A mell növése is zsírfelvétellel történik, csak egy adott helyre korlátozódik és a hormonrendszer szabályozza, ez lényegében helyi hízás. Stria szempontjából mindkettő hízási csík.
Természetes jelenség, hogy a mellek hirtelen növése hízási csíkokkal jár.
2/7 A kérdező kommentje:
Tehát az lehet h mashol ugyanúgy vekony vagyok,kivéve ugye a mellem az hízott? De ugye csak az. Jól értelmezem?
2018. dec. 5. 17:58
3/7 A kérdező kommentje:
Vagy úgy ertem,hogy genetikailag ebben a korban nőtt a mellem de nem azért mert tenyleg hiztam volna hanem mert ugye növekedik fejlődik a mellem. Valamint hozzájárulhat meg az is h ugye amikor megjön akkor megnőnek pár napra hirtelen a melleim aztán visszamennek. Ettol is lehet?
2018. dec. 5. 18:05
4/7 anonim válasza:
Elvileg a bőr akkor reped és jelennek meg a csíkok, ha folyamatosan, vagy rövid időn belül hirtelen hízol. A duzzadást és nem venném ide, mert rövid ideig tart és nem is maradandó a hatása. Csak a duzzadástól (nem tudom megítélni hogy ez mekkora mértékű, nem hiszem hogy számokat nőne) még nem alakulna ki stria, hiszen akkor mindenkinek olyan lenne, hiszen mindenkinek duzzad valamennyire ha menstruál.
5/7 A kérdező kommentje:
De hogy lehet h ruhákban meg mindig ugyan az a meretem sőt derekban kisebb nadrág is kell? Tehát nem hiztam egyáltalán.
2018. dec. 5. 18:15
6/7 anonim válasza:
Mert csak a melled nőtt. De pont ezt írtam, hogy stria akkor jelenik meg, ha hízás történik. Ebből a szempontból a mell növekedése egy helyi hízás, mivel a mell térfogatát zsír adja. Csak a hétköznapi szóhasználatban nem használjuk, hogy "hízott a mellem".
7/7 A kérdező kommentje:
Jaaa koszonom tehát csak ugye növekedett a mellem hirtelen mert gondolom a genetikam ilyen ugye? Ertem koszonom ne haragudj ha butának tűntem csak nem egészen ertettem:)
2018. dec. 5. 18:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!