Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől hullhat ennyire a hajam?

Mitől hullhat ennyire a hajam?

Figyelt kérdés

nagyon hullik a hajam akárhányszor megfésülködök kijön 1 maréknyi.

azt hittük a mandulám miatt hullik mert gennyes volt és mindig gyulladásban volt. de ki lett véve a mandulám és a hajam ugyanúgy hullik. aztán jött hogy a vashiány miatt de beszedtem a vasat is és nem javult. a vérképemen minden rendbe a vast kivéve.

nemhiszem hogy napi 4-5 marék haj egészséges . egyébként a hajam régen nagyon dús volt már így ritka . ha számít valamit akkor fenékig érő..

nemtudom mit csináljak,hova menyjek még , mit nézessek meg. nagyon félek hogy teljesen megritkul.

20/L

2018. dec. 2. 14:10
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ha még mindig nem jó a vasad, akkor evidensen tovább kell szedned a vastablettát. Ha (szinte) egyáltalán nem javult, akkor lehet, hogy felszívódási probléma áll a háttérben, ilyen esetben infúzióban szokták adni a vasat öt-hat alkalommal.

A tablettát étkezésektől távol vedd be, C-vitaminnal együtt. Több hónap is lehet, mire rendbe jön. És nem elég, hogy ha eléri a minimumszintet - egyénenként változó, kinek milyen mértékű vashiány okoz tüneteket. Nekem például hiába a minimumszint felett volt egy kicsivel, iszonyat fáradt voltam hetekig. Öt hónapon át szedtem napi két darab NeoFerro Folgammát, mire a maximum közelébe ért. Nekem legalább középtájon kell lenni ahhoz, hogy jól érezzem magam.

Ezen felül csináltass egy pajzsmirigy-panelt (TSH, fT3, fT4, rT3, antiTPO, antiTG) - ez nem kevés pénz, de azért ki lehet bírni (a CentrumLabnál pl. 11.400 Ft). Megéri, mert pár nap alatt megvan az eredmény, csak rajtad múlik, mikor mész el. Ugyanez TB-re több hét vagy hónap.

2018. dec. 2. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!