Fogamzásgátló abbahagyása?
Figyelt kérdés
Egészségügyi okokból jobb lenne, ha nem szedném, de még nem szeretnénk babát. Ha tegnap vettem be az utolsót a levélből, meddig vagyok védve? Úgy értem, az egy hetes szünet alatt csak azért van védve az ember, mert utána folytatni szokta, vagy így is lehet ezt a pár napot védtelenül szexelve tölteni?2018. nov. 25. 09:19
1/7 anonim válasza:
Egy hetig vagy vedve, ha akkor hagyod abba, mikor kene, mivel a tabletta mesterseges ciklust idez elo, ami alatt gatolva van a teherbeeses. Te tenyleg ne akarj meg gyereket, ha ennyit se tudsz a tablettarol. :D
2/7 anonim válasza:
Igen,a szünet alatt csak akkor véd,ha utána folytatod a szedést.
3/7 anonim válasza:
No,és ha lejár az egy hét szünet, utána mi lesz? Nem szexeltek, mert már nincs, ami védjen?
A 7 napos szünetben még védve vagy.
4/7 anonim válasza:
Nem véd a 7 napos szünetben, csak akkor, ha 8. Napon elkezded az új levelet.
5/7 A kérdező kommentje:
Hahaha haha első. Kösz a véleményed, 2 gyerekem van, a tervezett családalapitás híve vagyok. Máshogy is lehet védekezni, én sosem szedtem még gyógyszert és ez a kérdés nem olyan, ami gyakran felmerul egy orvosi konzultáció során. Sajnos most egy ideig muszáj volt szednem, és most meg muszáj abbahagynom. A védelemről nyilván gondoskodom a tabletta hatásának elmúltával... Az volt a kérdés, ez mikor következik be, mert mint itt is látszik, nem mindenki ért egyet a kérdésben :) Kíváncsi voltam rá, ki mit gondol. Az orvoshoz jelenleg nem jutok el, csak 10 nap múlva, ami alatt a kérdésem idejét múlttá válik.
2018. nov. 25. 16:25
6/7 anonim válasza:
A 7 napos szünetben akkor véd, ha a következő levelet elkezded a szokásos időben. Ha nem folytatod, már a 7 nap szünet ideje alatti szexből teherbe eshetsz. Tehát az utolsó bevett szemig véd.
7/7 anonim válasza:
" Te tenyleg ne akarj meg gyereket, ha ennyit se tudsz a tablettarol. :D"
Inkább ne osztogass hülye tanácsot, ha te nem tudsz ennyit sem a tablettáról.
Akkor véd a 7 napos szünetben, ha időben elkezdi a következő levelet.
Ezért van az, hogy minden tabletta betegtájékoztatójában szerepel, hogy ha az első héten marad ki egy szem, akkor a szünetben lévő aktusból lehet terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!