Fogamzásgátló tablettát szeretnék felíratni, voltam is már ezzel kapcsolatban a nőgyógyászomnál. Járt már így valaki? Többi lent.
Nem jártam így, de ha az orvos nem javasolja, akkor nem szedek fogamzásgátlót!!!!
Pesszárium, hüvelygyűrű alternatív megoldás lehet.
Én úgy gondolom, hogy ha az orvos szerint nem kéne fogamzásgátlót szedni, akkor ez van.
Kérdés, hogy mennyire ismered az orvost, megbízol-e benne. Ha igen, hallgass rá.
Ha nem, akkor a leleteket vidd el egy másik orvoshoz és beszéld meg vele.
Nyilván van olyan orvos, aki mindenféle vizsgálat nélkül felír neked tablettát, de nem kéne kockáztatni. Amikor apám agyvérzés után rehabon volt, volt egy fiatal lány is, aki a fogamzásgátló szedés miatt kapott trombózist, újra kellett tanulnia járni, beszélni és amúgy csoda, hogy életben maradt.
A hüvelygyűrű pont ugyanolyan hormonális fogamzásgátló, mint a tabletta, csak más fizikai formában.
A tamponnal nincs mit csinálnia, mert a hüvelygyűrűnél is 1 hetes szünetet kell tartani havonta, ekkor van megvonásos vérzés, vagyis akkor épp nincs bent a gyűrű.
Az, hogy a menstruáció első napján kell felhelyezni, ha így is van, maximum a legelső alkalomra vonatkozik (bevallom, én nem tudom ezt, más hormonális fogamzásgálóról tértem át a gyűrűre, az egy hetes szünet után ezzel folytattam a használatot, nem tudom, hogy ha előtte nem használtál semmit, akkor hogy működik - a betegtájékoztatóban le van írva, és az orvos is biztos elmondja), utána MINDIG akkor vérzel, mikor nincs a hüvelyben a gyűrű. Egyébként ha úgy van, lehet tamponnal használni (írják a betegtájban), csak figyelni kell rá, hogy nehogy kihúzd véletlenül a gyűrűt is.
Pesszáriumot bárki használhat, viszont sok közülük olyan, hogy nőgyógyász mondja meg a megfelelő méretet. A Caya pesszáriumból pl. csak egy méret van, ami majdnem mindenkinek jó, ehhez nem kell orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!