Mi a legjobb a visszatérő hüvelygomba kezelésére? Akinek egyszer volt, annak már örökre ez miatt kell szenvednie?
Sokat olvastam már a témában és meglep, hogy a visszatérő hüvelygomba sok nő életét megkeseríti. Az enyémet is.
Amikor elöször tapasztaltam, akkor még 16-17 éves voltam. Akivel akkor együtt voltam, most is a párom. Akkor azt gondoltam hogy biztos azért jött elö, mert olyat tettem ami a szüleim szemében nem helyes ( vallásosak, ezért minden olyan dolgot elleneztek és többször meg is voltam feddve ez miatt hogy ne tegyem) ezért gyakran volt bűntudatom. Canestennel kezeltem magam, de onnantól kezdve visszajött, 4 honaponkent szabályosan, mikor már a negyedik hónapba léptem rendesen rettegtem.
Elmentem nőgyógyászhoz, mert féltem hogy valami komoly, de ott akkor azt a választ kaptam hogy ez gyakori, az évi 2-3 alkalom még a "normális kategória" de ha többször van akkor menjek vissza.ő is Canestennel kezelt meg egy szájon át szedheto tablettát írt fel. És azt mondta, hogy mivel fehér a böröm , kék a szemem és szőke a hajam, ők fogékonyabbak rá.
Ezzel úgy ahogy megbékéltem, a látogatás után ez a visszatérő probléma lecsökkent évi 1-2 alkalomra.Anyának elmondtam , mert sokáig nagyon rosszul éreztem magam az miatt, mert eltitkoltam tőle. De szerintem érthető miért nem voltam vele öszinte, a gimis éveim első felében teljesen meg volt kergülve, konkrétan nem hordhattam egy picivel nőiesebb ruhát sem mert én még ahhoz gyerek vagyok és ne viselkedjek k*rvásan. Rengeteg vitánk volt. Mára rendeződött a kapcsolatunk.
1 éve szedek fogamzásgátlót (Jangee) ami nekem teljesen tönkrevágta a libidóm. Olvastam hogy a tabletta szedése is okozhatja a visszatérő hüvelyfertőzés kialakulását.
Ebben az évben volt nyáron 1x gombám, másodjára nyár végén bakteriális fertőzés miatt kezelt a nőgyógyászom.
A személyiségem meglehetően szorongó és stresszelő, idén kezdtem az egyetemet. A párommal lakom együtt, egy szakra járunk szinte, tud segíteni nekem, van ki támogasson. Az egyetem első hetét viszont végigbőgtem mert annyira elborított a sok negatív gondolat (ez jellemző rám, nem vagyok megbékélve önmagammal) hogy mi lesz velem itt, hogy fogok boldogulni. Na ez addig fajult hogy felborult a hüvelyflórám , éreztem hogy jobbam folyik a kelleténél, de mivel nem volt idöm elmenni orvoshoz, vettem Canesbalance tejsavas hüvelygélt ami már az első használattól kezdve javított és el is mulasztotta a gondjaim.
Ezen a héten írtuk az első ZH-kat, ez miatt is szinten nagyon izgultam, és persze most is begombásodtam... Pedig akkor nem is voltunk együtt sem.
20 évesen ott tartok hogy már nem merek együtt lenni a baràtommal , mert félek hogy újra előjön. Ez a nagyon gyakori visszatérés pedig az utóbbi 2-3 hónapban alakult ki. A nővéremnek szintén visszatérő probléma ez már pár éve, de neki antibiotikum kúra után jön elő.
Tudom, hogy sok minden fejben dől el, és azt is, hogy a hüvelygomba miatt számos ok rejtőzik. De annyira nehéz nem rettegni tőle. :(
Ez most elég hosszú lett, de úgy gondoltam kell hogy ismerjétek a személyiségem is hozzá, mert nagyon stresszelős fajta vagyok, ez számos betegséget okozott már nekem ( övsömör általános iskolában, migrén-aura) Aki elolvassa és tud tanáccsal szolgálni, annak nagyon köszönöm ! :)
Flukonazolt nagy dózisban, saját receptúra alapján kúpot, majd probiotikus kúpot. Más irányelv nem volt, nem firtatta a szexuális és bugyiviselési szokásaimat se, a táplálkozásomon se változtattam.
Korábban próbáltam colpo cleanert, teafaolajat, ecet-szódabikás öblítést, canestent. Kegyetlenül fájdalmas volt mindig, szurkált a hasam, véreztem szex közben, büdös, mindig más folyásom volt, nem nedvesedtem, és mintha összevagdalták volna a csiklómat, úgy nézett ki, főleg, hogy a szeméremajkaim hatalmasra duzzadtak a végére. Vagy 2 évig tartott ez az állapot, menzesz előtt jött elő mindig.
Most fantasztikus érzés, hogy megszabadultam tőle, élvezhetők az együttlétek, nem aggodalmaskodom se szűk nacik, se uszoda miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!