Hogyan kell a menszit számolni? Hogy is van ez? Valaki magyarázza el..
Ugyértem..honnan lehet tudni, hogy melyik napokban kevesebb az esélye a teherbeesésnek? Remélem értitek:P:$
Mert én nem:D Anyukámat kérdeztem már párszor..de nem birom megérteni... :/
Jelentkezz be pl a ciklushu-ra. Ott ha vezeted a naplodat, megmondja, melyik nap milyen rizikos, attol fuggoen, hogy eppen hol tartasz a ciklusodban.
De kb igy mukodik
Az elso feleben a ciklusodnak kicsi az esely a kozepen nagy, a vegen megint kicsi az esely, hogy terhes leszel. (de a kis esely is esely, ugyhogy ezt ne hasznald fogamzasgatlasra soha)
A menstruáció első napja a ciklus első napja. T
ehát az a nap amikor elöször jelenik meg a vér az az 1. nap.
Ovoláció (ekkor szabadul ki a petesejt) a 13. és 15. nap között történik jellemzően (van spontán is, az bármikor lehet)
A petesejt 1 napig termékenyítőképes, az ondósejt 2 napig. (tovább is élnek, de nem termékenyítőképesek) Ebből az következik, hogy maximális esély a teherbeesésre a 11. és a 16. nap között van.
Ez, fogamzásgátlásra használni, pont a lehetséges spontán ovulációk miatt, nem túl jó ötlet. Naptármódszerrel teherbe esni lehet, nem azt elkerülni.
óvszer, vagy tabletta.
Ja és tizenéves korban még nem áll be rendesen a ciklus tehát az egész számolgatást lehet kihajítani a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!