Cickafark és palástfű? (Többi lent)
Babát tervezünk a párommal és rengeteg helyen azt olvastam, hogy a cickafark teát a ciklus első felében kell inni a peteérésig, a palástfűt pedig a másodikban. Ez eddig érthető is. Azonban nekem eléggé rendszertelen a menstruációm. Előfordulást, hogy csak minden második hónapba jött meg. Sohasem tudtam rendesen kiszámolni. Ezért elkezdtem inni a cickafark teát kb az allítólagos dátum előtt egy-másfél héttel. És így a ciklusom valamennyire helyreállt. Most kb 30-35 napos. Tehát még most sem a legpontosabb. A kérdésem az lenne, hogy végül akkor hogyan használjam a két teát? Valóban szükséges mind a kettő vagy elég csak az egyik?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
"Most kb 30-35 napos. Tehát még most sem a legpontosabb."
Leírnád nekem, hogy a te olvasatodban a pontos ciklus mit jelent?
Egyébként nem teát kell inni, hanem szexelni kell. Lehetőleg naponta, de inkább akkor, amikor jól esik.
És néztek e már neked női nemihormon panelt, ciklus 3. (LH, FSH, TSH, AMH, prolaktin, ösztradil, tesztoszteronés + fT3, fT4, anti Tpo) 21. napi (bár a 21-et kérdezd meg dokitól, mert az hivatalosan a 28 naposból van kiszámolva ideális, középidei peteéréssel, onnantól 7 napra kéne progeszteron szintet nézetni, amiből megállapítható, hogy lezajlott e egyáltalán peteérés a szervezetedben)
Nem tudom hány éves vagy, de egy tényleg alapos kivizsgálás nélkül évek mehetnek el anélkül, hogy bármi történne. Ezen kívül létezik olyan h egy ciklusban 2-3 naponta kell járnod nőgyógyászhoz és akkor ultrahanggal monitorizzák a ciklusod, követik hogy adott hónapban van-e peteérés vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!