Ki mit használ? Betét vagy tampon?
Mindig a vita itt hogy ki mit. Közvélemény kutatás! :)
Esetleg indokold meg miért.
Tampon,de éjszakára, illetve utolsó napon már betét. Jobban szeretem a tampont mert nem látszik át és nem dörzsöli ki a combomat és nem zavaró.
15L
Tampont. Egész egyszerű oka van: kényelmes. Meg se érzem, hogy bennem van. A betét zörög, elcsúszkál, és zavar, hogy az összegyűlt vérben kell fürdőznie a nemiszervemnek. Ettől függetlenül éjszakára mindig betétet használok, első két napban jó vastagot, a maradék éjszakákon pedig simát.
De egyébként nem értem, miért kéne azon veszekedni, hogy ki mibe gyűjti össze a vérét. :D
Betét, mert sokkal jobb, Molfina, és kényelmes.
Nem műanyag, puha borítású.
Tampont nagyon-nagyon ritkán mert kellemetlen felhelyezni, hiába "dől belőlem" a vér, meg nem látom, mikor kell cserélni.
29n
Én sokáig ódzkodtam a tampontól, de annyira erős a vérzésem, hogy rákényszerültem. Aztán rájöttem, hogy mellette olyan kényelmesen érzem magam, mintha meg sem lenne a menstruációm. Szóval abszolút tamponpárti lettem, most már nem is rettegek attól, hogy megjön, mert tudom normálisan kezelni. Az utolsó napokon viszont feleslegesnek tartom már, olyankor inkább a betéthez nyúlok. Szóval a kettőt vegyesen használom, de a tampont milliárdszor jobb megoldásnak tartom.
19/L
Always betétet. Nekem nem zavaró egyátalán, nem zörög, nem dörzsöl.
A tampont nem tartom egészségesnek, mert ahogy az előző válaszoló a betétre írta, úgy itt meg az összegyűlt vértől megduzzadt "valami" van órakig a testemben, és ha túl sok ideig van a hüvelyben, akkor toxikus sokk-szindrómát okozhat (ritka, de előfordulhat). Másrészt nem is túl higiénikus, mert ha nem otthom cseréled, hanem pl. munkahelyen/egyetemen, akkor hiába alap előtte a kézmosás, a wc fülke kilincse pl. tele van bacival, és azt kénytelen vagy megfogni, utána meg magadban nyúlkálni. Plusz az ismeretségi körömben volt, akinek leszakadt a mazagja, és nőgyógyász lett a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!