Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mini fogamzásgátlót szedők...

Mini fogamzásgátlót szedők segítség!?

Figyelt kérdés
Migrén miatt nem szedhettem tovább a kombinált tablettát, ezért az orvos Azalia csak progreszteron tartalmú fogamzásgátlót írt fel. Megjegyezte, hogy felléphetnek vérzészavarok, de nálam ez eléggé enyhe kifejezésnek bizonyult. 8 héten át véreztem már megállás nélkül (hol gyengébben, hol erősebben, görcsökkel stb.), mikor megelégeltem és abbahagytam. Ez volt 6 nappal ezelőtt de a vérzés nem múlik. Fórumokon olvastam, hogy a hasonló cipőben járó nőknek a gyógyszer elhagyása után szinte azonnal megszűnt a vérzés és csak később várható majd elvonásos pecsételés... Gyanítom, ez nekem még nem az, és már előre rettegek, hogy ha a ténylegesen várható pecsételés, aztán az első menzesz is megkezdődik, meddig fog még ez eltartani. Egész nyáron nem tudtam strandolni, a nemi életem párommal megszűnt, de legalább tutira 100%-os a védelem... 😂 Bele fogok ebbe őrülni, valaki járt már hasonlóan? Mondjátok kérlek hogy elmúlik és nem okozott bennem még hónapokig eltartó károsodást ez a vacak!
2018. aug. 16. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit mondott az orvos, amikor a hetek óta tartó vérzésproblémákkal elmentél hozzá?
2018. aug. 16. 21:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem mentem vissza, mert eleve elmondta, hogy benne lehet a pakliban. Azt mondta, van akinek többet meg se jön, valaki többet vérzik, de az első dobozt (3 hónap) próbáljam átvészelni és ha addig nem áll be, csak akkor hagyjam abba, mert akkor tényleg nem válik be. Pontosan ezt tettem. Vissza fogok menni természetesen keresni másik opciót, de a munkabeosztásom egyelőre nem engedi.
2018. aug. 16. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

jah, hat itt a gond. az,hogy benne van a pakliban, nem azt jelenti, hogy okvetlen tovabb kell szedni a gyogyszert, ami lathatolag nem jo a te szervezetednek.

amikor anno elkezdtem tablettat szedni, nekem is elmondtak, hogy varhato koztes verzes, meg elhuzodo verzes, stb stb mellekhatasok. kb 2 het utan visszamentem a panaszommal, azt javasolta, szedjuk vegig a levelet, es ha a gond a kovetkezo honapban is fent all, akkor valtsunk. Valtottunk masikra a kovetkezo alkalomnal, es onnantol fogva semmilyen problemam nem volt a tablettaval. szerintem neked is ezt kellett volna mar tenni, es nem 8 hetet varni a verzessel. ( jo hogy nem vereztel mar el )

2018. aug. 16. 21:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon másfajta lehetőségem nekem már nem volt, az ég világon mindent kizártunk az utóbbi években. Nagyon szerettem volna ha valami végre működik. De nem is ez a lényeg, nyilván már én is csak a fejemet fogom, hanem hogy ha valaki itt hagyott már abba vérzés miatt ilyen gyógyszert, mennyi ideig szenvedett még tőle.
2018. aug. 16. 21:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne eroltesd a tablettazast, ha nem birja a tested. Esetleg a huvelygyuruvel tegyel egy probat, bar az is hormonos.

Amugy meg huzzon gumit a partner, ennyire egyszeru.

2018. aug. 17. 00:00
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Sokféle fogamzásgátló eszköz létezik. Lehetetlenség felsorolni őket...

Miért nem szeretnél Áldott Állapotba kerülni? Nem érzed annyira Létbiztonságban magad a Partnered mellett?

2018. aug. 17. 01:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Gyűrű is ösztrogénes, igen, ezért az is kizárva.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__9338..

Itt kifejtettem bővebben a problémát, köszönöm mindenkinek a segítő szándékot, de csak az itt feltett kérdésemre szeretnék választ kapni.

2018. aug. 17. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!