PCOS-nél van rendszeres menstruáció?
Kb egy éve derült mi, hogy PCOS van. Akkor fogamzásgátlót kaptam és 160 grammos diétába kezdtem, meg persze mozgásba. Az orvos ajánlására májustól abba hagytam a fogamzásgátlót és a Myo-Sun Plus port iszom. Gondoltam,megint rendetlenül fog megjönni a menzesz. De tévedtem. 2-3 nap eltéréssel bevált. Hála Istennek. Ha van rendszeres menzesz nagyobb a valószínűsége a
Peteérésem is? Vagy semmi köze hozzá? Honnan tudhatom ha van peteérés?
*Akkor fogamzásgátlót kaptam
cserélheted is le a dokidat, mert PCOS-nak tilos fogamzásgátlót szednie (a nem endós nőgyógyászok alkalmazzák ezt, és tévesen. Kérdezz meg róla egy endos dokit, és fogni fogja a fejét, hopgy ki az az állat aki ezt tette veled...)
Amig a PCOS fenn áll a peteérés megszünik. Nincs peteérés, mert nem tud megérni normálisan, ami ahhoz kell hogy egyáltalán megtermékenyülés létre jöjjön.
De ahogy rendbe jössz, utána ha nehézkesen is, de lehetsz terhes. Nekem csak 1 %-ot mondott a doki, egy valaha összejöhető terhességre, és 3 gyerekem van, és egyiknél sem volt szükség bármilyen beavatkozásra. Szóval fel a fejjel a gyógyulásra koncentrálj.
Nekem PCOS mellett volt rendszeres menzeszem, peteérésem lehet nem, általánosságban igaz hogy nincs, nekem mégis volt. Nehéz betegség ez, mert mindenkinél máshogy jön elő.
Off: nőgyógyászati szakkönyvben van leírva, hogy a pcos átmeneti kezelésére jó a fogamzásgátló, ami meg tényleg nem oldja, de felfüggeszti a problémát.
*nőgyógyászati szakkönyvben van leírva, hogy a pcos átmeneti kezelésére jó a fogamzásgátló,
Az lehet, hogy negyven éve ezt írták, de hogy az elmult 30 évben nem az tuti:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!