Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor beszéljek a lányommal a...

Mikor beszéljek a lányommal a menstruációról? Ti mikor beszéltetek vele erről?

Figyelt kérdés

Most 10 éves.

Nekem soha senkisem beszélt róla. Nem akarom hogy majd az legyen vele is mint velem.

2018. aug. 5. 21:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem 9-10 éves korom körül mondták el, szerintem már időszerű.
2018. aug. 5. 21:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Már beszéltem vele, ő is 10 èves. A mostani lányok koràbban érnek, jobb előbb. Elfelejteni nem fogja, nem kezelem tabu témaként a menstruàciót, simán veszek tampont, mikor jön velem vásárolni.
2018. aug. 5. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Ideje lenne. Sok kislany mar 8-9 evesen menstrual.
2018. aug. 5. 21:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Vedd meg neki a Sehány éves kislány c.könyvet, és ahogy olvasod, vagy olvassa legyél ott, és teljesen őszintén, nyiltan felej a kérdésére. Ami feljön benne, a maga szintjének megfelelően.
2018. aug. 5. 21:28
 5/12 anonim ***** válasza:
*felelj
2018. aug. 5. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem 10-11 évesen mondták el. 12 évesen jött meg egyébként, épp a szülinapom utáni napon. És ez régen volt, állítólag a "mai gyerekek" hamarabb is menstruálnak. Bár azt nem tudom, hogy ez igaz-e, csak hallottam ilyet...
2018. aug. 5. 21:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem anya az egyik tábor előtt vett betétet, akkor beszélt róla. 9 vagy 10 éves voltam, már nem emlékszem.

2018. aug. 5. 21:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 12 évesen beszélt róla először anyukám,de én későn érő típus voltam. Szerintem lassan már beszélhetsz vele,hogy ne érje váratlanul és képben legyen mi miért történik.Ha zavarban van a témától vegyél neki egy könyvet,pl amit az egyik válaszoló irt,az is jó megoldás :)
2018. aug. 5. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Most már ideje, akármikor megjöhet neki.

Velem nem beszélt senki ilyesmiről, szerencsére tudtam magamtól (illetve a többiektől) is, amit kellett, amikor megjött, akkor anyám akadt ki, én sokkal jobban tudtam, mit kell tennem (ő kissé ódivatú eszközhasználó volt), de nyilván sokkal jobb, biztosabb, ha a szülő ezt s az egyéb szexualitáshoz tartozó alapinfókat is elmondja a gyereknek, persze mindig a maga szintjén.

2018. aug. 5. 22:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan beszélj vele. Minél előbb, annál jobb. Én pl az iskolában, 5.vagy 6.osztályban (pontosan már nem emlékszem) kaptam felvilágosítást, nem pedig anyutól. Anyuval nem sokat beszéltünk róla. Mondjuk tabu sem volt az igaz. De azért örültem volna, ha anyu ellát jó tanácsokkal, és nem nekem kell a saját káromon rájönni, h mit hogyan célszerű csinálni ilyenkor. Évekkel később aztán felhoztam neki a dolgot, h igazán beszélhetett volna róla, de azt mondta, h ez mindenkinél más és más, és nem akarta, h esetleg azért legyen rossz élmény a mensi, mert esetleg rossz tanácsot ad. Így meg magamtól alakítottam ki, tapasztaltam meg, h nekem hogy a legjobb. Végülis ebben is van valami, de szerintem meg lehetett vna találni az aranyközép utat.

Ha egyszer lesz lányom, akkor én tutira le fogok vele ülni erről beszélgetni. Nem mondok neki konkrétumot, h mit hogyan csináljon, de azért rávilágítok néhány lehetséges dologra, amire nem árt, ha felkészül (pl átázás, csere nyilvános wc-ben stb). Azt is megmondom neki, h ezen nem érdemes spórolni, nyugodtan cserélje le, ha kezd kellemetlenné válni, ne törődjön vele, h mennyi cucc van benne. Érzés alapján cserélje, ne pedig idő, vagy mennyiség szerint! Sokan ebbe a hibába esnek, h időhöz kötik a cserét. Vagy ami még rosszabb, h ha azért nem cserélnek, mert h fér abba még, és ott ülnek félig eláztatott betéten még egy csomót. Ami elég kellemetlen tényleg, és szerintem sok kislány pont ezért várja, h tamponozhasson, és ezért útálja a betétet, mert nem tudják, hogyan is lehet normálisan használni.. Valamint, amit még nagyon fontosnak tartok: veszek neki jónéhány féle-fajta betétet, h próbálgassa, h melyik számára a legmegfelelőbb, mert én anno jól megszenvedtem vele, mire megtaláltam a számomra legjobbat!

2018. aug. 6. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!