Menstruáció alatt miért nem szabad a nőknek nagyobb súlyt emelni?
És esőben sem állhatnak. A nők ugyanúgy mint a férfiak akkora súlyt emelhetnek amekkorát elbírnak. Akkor is ha menstruálnak.
sok évig versenyszerűen sportoltam (kajakoztam), akkor is edzettem, versenyeztem, ha menstruáltam. és nem kis súlyokat emeltem. utána 3 egészséges gyereket szültem.
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Sajnos pedig van! A nehéz súly emelése miatt vérbőség keletkezik és megerősíti a vérzést! Emellett a méhet tartó szalagok a teher miatt megnyúlnak és a méh lesüllyedhet, inkontinencia jöhet létre.
A munka törvénykönyve maximalizálja ezek miatt, hogy hány kilót emelhetnek a nők.
Attól, hogy nem lesz mindenkinek baja (majd később kiderül), nem jelenti azt, hogy nem egészségkárosító.
Egyébként emiatt sem vállalhatnak a nők minden típusú munkát el. (pl tűzoltó sem lehet)
Sajnos praxisomban nagyon sok olyan nővel találkoztam, akik hajdanán ezeket nem vették komolyan, a legtöbbjük öreg korára inkontinens.
Márpedig a 45 évemmel nem vagyok fiatal. (és tűzoltó műr lehet nő) a férjem és a család fele orvos. A gyerekeink (a lányok is) sportolnak.
Sajnos (még orovosk körében is) jónéhény olyan tézis van, amely már nagyon rég idejét múlta.
(Az inkotinencia kialakulásának semmi köze se a vérbőséghez, se a méh izomzatához)
1. A méhet tartó szalagok 98 %-ban a terhesség/szülés alatt sérülnek.
2. a súly emelésétől a méhet tartó szalagok miért is gyengülnének? Ha felemelek valamit akkor a vázizomzat dolgozik, a méh szalagjai meg sem rezdülnek.
Rendben van, hogy van egy meggyőződésed, de ne mondj olyat ami nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!