Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Művi meddővé tétel hogy...

Művi meddővé tétel hogy zajlik? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Mi a menete? mennyibe kerül?

Olyanok is írjanak , akik átestek rajta

2018. júl. 19. 13:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

1. A gumi 100%-os védelmet ad, ha rendeltetésszerűen használod.

2. Szerintem komfortos. Komfortosabb, mint egy nem tervezett gyerek. 22 vagyok, de soha semmi bajom nem volt a gumival. Egy se szakadt ki soha.

2018. júl. 19. 20:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kimész Szlovákiába és megcsinálják.

Otthon szülés ellenjavallatra SEM. Hiába mentem be lobogtatva a paírt, hogy a betegségem miatt a terhességbe is belehalhatok, vállat vontak "ez a törvény".

2018. júl. 20. 13:05
 13/13 anonim válasza:
Nekem most csinálták (2020-ban). Nyilatkozni kell nőgyógyásznál, hogy ezt kéred, ezt a nyilatkozatot fél év és egy év múlva meg kell erősíteni ugyanott a nőgyógyásznál. Ezután ő ad egy beutalót kórházba nőgyógyászatra, ott ki kell tölteni egy újabb nyilatkozatot, hogy kéred. Ezután adnak időpontot a műtétre, a kórházi nyilatkozat és a műtét közt 3 hónapnak kell eltelnie. A műtétet akkor végzik el, mikor elvileg biztos, hogy nem vagy terhes, menzesz után közvetlenül elvileg, de nekem 3 héttel menzesz után volt. A kórház nőgyógyászatán adnak beutalót aneszteziológiára, oda a műtét előtti héten kell menni, oda időpontot neked kell kérni. Anesztes megvizsgál, vesznek vért. Ezután mész a nőgyógyászatra a kórházba a megadott időpontra éhgyomorra. Nekem aznap kellett befeküdni mikor volt a műtét, másnap jöhettem haza, de van ahol a műtét előtti napon be kell feküdni, akkor nem éhgyomorra kell menni, de ezt kérdezd meg, mikor a műtétre időpontot kérsz. Kaját, innivalót vigyél, mert a műtét napján ők nem adhatnak, de csak estefelé szabad enni ( elvileg akkor sem, csak másnap). A műtét előtt csinálnak egy ultrahangot, hogy nem vagy-e terhes. Ha minden oké mehetsz befizetni a műtét díját a kórház pénztárába, ez most 79000 Ft, ha nem vagy jogosult ingyenes műtétre. A műtét menete: altatásban csinálják, nagyműtétnek számít. Kötnek be infúziót, kapsz egy tablettát, amitől bekómálsz, mire a műtőbe visznek. A köldöknél vágnak, mert ott nem látszik annyira a heg, a hasba CO2 fújnak, hogy elváljon a hasfal a szervektől, hogy tudjanak ott dolgozni. Laparoscopiás műtét, árammal elégetik és elvágják a petevezetékeket. Miután felébredsz majd szólnak, ha lehet enni-inni. Ha nincs semmi gond másnap mehetsz haza. A varratot nem érheti víz varratszedésig, vízálló sebtapaszt szerezz be, nagyobb méretűt, meg betadint. Naponta betadin és átkötés varratszedésig, magadnak csinálod. Egy hét múlva van varratszedés a kórházban, 3 hét múlva kontroll a nőgyógyásznál, ahova szoktál járni. Nekem nem igazán fáj a seb és nem is érzek nagyon semmit. A menzesz meg minden ugyanolyan marad mint előtte, csak nem lehetsz terhes. Házas életet élni, tornázni, ilyesmit a műtét után 3 héttel lehet.
2020. márc. 20. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!