Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, nők, hogyan sportoltok...

Lányok, nők, hogyan sportoltok menstruáció ideje alatt?

Figyelt kérdés

Sajnos kb másfél napig nagyon erős görcsöm van és nagyon erősen vérzek, viszont edzenem kellene, mert imádok enni és ebben a 2 napban még éhesebb vagyok, mint egyébként. Ez nem is lenne baj, minden nap lemozgom a pluszt amit beviszek, de ezeken a napokon szörnyen fáj még sétálni is, és még ülő helyzetből is nagyon sűrűn kell cserélgetnem a tampont.

Biciklizésre gondoltam, talán az jól esne, na de ott se tudok fél óránál többet menni, mert hát cserélni kell... Ti mit csináltok ha már a fájdalomcsillapító sem segít?

2018. júl. 15. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Fura mert én ilyenkor szoktam a legtobbet sportolni :S

De en sosem gorcsolok inkabb az a baj, hogy ugye nagyon sokat verzek es feszt mosdoba kell jarnom miatta.

En ilyenkor alt. Lab emelgetest csinalok a foldon fekve. Probald ki ezeket az erosito gyakorlatokat. :) vagy csinalj feluleseket.

A bicikli ilyenkor talan tenyleg nem jó.

2018. júl. 15. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, ahogy menstruáció nélkül. Beteszek egy tampont, alá egy betétet.
2018. júl. 15. 12:19
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Lehet, hogy ki kéne vizsgáltatnod magad. Az már önmagában gyanús, hogy egész nap eszel, mert folyamatosan éhes vagy, még ha le is mozgod, akkor se normális.

De félóránként tampont cserélni, az azért durva. Az már nagyon erős vérzés. Ha csak 1-2 napig tart, akkor inkább próbálj addig pihenni, ne kínozd magad azzal, hogy görcsölő hassal, vérezve futkozol meg tekersz...

Akkor inkább próbálj meg odafigyelni az ételre, bár 1 nap alatt amúgy sem lehet meghízni, de azért még a menzesz alatt is ki lehet bírni, hogy ne zabáld ki a hűtőt.

Ez nagyon nem jó, amit most csinálsz, gyakorlatilag folyamatosan terheled a szervezeted.

2018. júl. 15. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy mint, mikor nincs meg. Annyi csak, h közvetlen edzés előtt kicserélem a betétet, aztán edzés után újra. Bár én sosem görcsölök, és a vérzésem sem erős, így simán tudok mindent ugyanúgy csinálni, mint mikor nem mensizek.
2018. júl. 15. 13:02
 5/7 A kérdező kommentje:
#3 mit értesz kivizsgálás alatt? Nőgyógyászhoz rendszeresen járok, fogamzásgátló miatt, az is úgymond kötelező, amikor még nem kaptam a fogamzásgátlót ez az erős görcs és vérzés 6-7 napig tartott, de (akkor még suliba jártam) nem tudtam menni sehova, fel sem tudtam kelni, ezért maradt ez a megoldás. Így már azért egy kicsit jobban elviselem, de még mindig olyan irigy vagyok, hogy mások csak úszni használnak tampont, mert simán kibírják betéttel...
2018. júl. 15. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk NEM hülye szarokat kéne szedned, hanem tovább vizsgáltatni magadat endometriózis többek között, ciszták, ilyesmi.

Úgy kapásból, a gyógyszer NEM oldd meg semmit.

2018. júl. 16. 10:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem gyógyszert szedek
2018. júl. 16. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!