Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, akik betétben alszotok...

Lányok, akik betétben alszotok, veletek is úgy van, h mikor felkeltek reggel kiömlik egy csomó vér? Mit csináltok ilyenkor?

Figyelt kérdés
Velem általában az történik, h éjjel alig jön valami, a betét is majdnem tökre tiszta marad, viszont amikor felkelek vízszintesből elkezd zúdulni egy tetemesebb mennyiség. Régebben ilyenkor rohantam a wc-re amint kinyílt a szemem, nagyon rossz volt ilyen hirtelen felkelni és sokszor el sem jutottam a mosdóig, mikor megindult, de vége mindig a wc-be ment. Utána megtörölgettem magam tiszta bugyi tiszta betét és indulhatott a nap. Viszont az utóbbi pár alakalommal már nem siettem felkelni, úgy voltam vele, h a nagyja follyon csak a betétbe. Mikor ez megvolt kimentem a fürdőbe lezuhanyozni. Megmostam magam lent is, picit rózsaszín volt a víz ahogy folyt le, de nem is törődtem vele. Hanem amikor felöltöztem utána még vagy 20-25 percig maszatolt ilyen halvány rózsaszín cuccos. Nem folyt, csak maszatolt. Előtte sosem volt ilyen 1-2 órán keresztül semmi sem jött, utána is csak apránként.. Szerintetek lehet, h azért van ez mert az a reggeli nagyobb mennyiség lassabban folyik a betétbe, mint a wc-be, vagy más lehet az oka? Nálatok hogy szokott lenni ez az ébredős mizéria? Gáz, h így csinálom újabban? Csak mert nem szetetném, ha a lustaságom az egészségem rovására menne. :)
2018. júl. 7. 14:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ahhh fuuuj igen, a zselés cucc amikor darabokban jön ki. Fuj de nagyon rossz az az érzés, és nem is tudsz rögtön megválni a betéttől. Első két napban mellőzök minden hirtelen felállást/nevetést/tüsszentést/köhögést. Akkor szokott úgy meglepni. :D Amúgy értem a maszatolást. Bár nekem csak az első napokban van ugye, mint írtam, hogy külön törcsit teszek magam alá, de hogy neked mitől lehet a végefelé, főleg, hogy tisztára mosod... Csak a méhnyálkahártya leválására tudok gondolni.

Amúgy Naturella betéteket használok, normál szárnyasat szoktam előre is hátra is. A szárnyacskák is kicsit segítenek, hogy ne folyjon mindenhova trutyi.

2018. júl. 7. 18:47
 12/19 A kérdező kommentje:

Hát tényleg nem a legjobb érzés, de azért meg lehet szokni. Nekem akkor a legrosszabb, ha épp menet közben vagyok amikor ilyesmi dolgok történnek. Otthon, vagy a munkahelyen nem gáz annyira, mert szépen leülök, megvárom míg kifolyik és a betét beszívja, aztán csinálom tovább a dolgom. Na de ha menet közben jön pont az elég kellemetlen mert maximum csak félre állni tudok egy helybe, esetleg a földre le tudnék ülni ha nagyon akarok, de túl sok lehetőségem nincs rá, h nyugodtan kivárjam a dolgokat... Hál istennek még nem sokszor jártam így... :/

A tüsszentést meg a felállást én is ismerem, de köhögés és nevetés még nem okozott meglepit. Vigyázni kell a hirtelen mozdulatokkal, az már biztos! Hát, de nekem nem a törcsi lesz olyan, akkor még nincs semmi. Hanem egy 5-10 percre rá kezdődik, mikor már felvettem a bugyit és a tiszta betétet. Én még arra gondoltam, h pont az alapos mosdás miatt van a maszatolás, mert csak kerül be egy kis víz, ami feloldja, és kihajtja a szemérem ajkak tövéből, vagy a hüvely faláról az ott maradt kis vérmaradványokat. És ezért olyan halványpiros rózsaszínes a színe neki mert az tulajdonképpen víz amit elszínezett némi kis vérmaradvány... De persze lehet a nyálkahártya is, ahogy te mondod! A lényeg, h bármelyik is, bajom nem lesz tőle! :)

Nekem a naturella pont nem vált be, mert szerintem tök lassan szívta be a cuccot ráadásul a felületén is elfolydogált mielőtt beszívta volna. Meg az nem tetszett még benne, h szörnyen illatos. Volt egy kolléganőm akiről mindig tudtam mikor van meg neki, mert olyan erős kamilla illata volt, h egyértelmű volt a szitu! :) Tényleg, azt akartam is kérdezni, h ennél a két betétes megoldásnál hova teszed a szárnyakat? Mert abból amit mondtál arra következtettem, h biztos nem a bugyi aljára hajtod vissza. És nappal is így szoktad kettővel, vagy ez csak az alvós összeállítás? :)

Nekem ugyanaz van nappal is, mint éjjel a Libresse éjszakai. Az vált be legjobban, mert puha a felülete, jó hosszú, nagyon széles, és olyan a kialakítása, h felveszi a test vonalait. Egyébként rengeteg fajta betétet kipróbáltam, h rájöjjek, melyik nekem a legmegfelelőbb. Egyébként az always sem rossz, de annak nagyon durva a felülete, folyton csak kidörzsölt. :/

2018. júl. 7. 19:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Hú, de szerintem a hüvelyben nem tud megalvadni a vér, hogy a víz feloldja. Vagy igen? :o

Nekem bevált, és az illatával sincs bajom. Pont kell, mert eléggé rosszul szoktam lenni a vérszagtól, főleg amikor megvan. Nálam szerintem azért nem érezni, mert olyankor feszélyezve érzem magam, amúgy meg elég vastag anyagú farmereim vannak, azok nem engedik át. A kezemről meg lemosom ugyebár.

Az első betétnek a szárnyait be tudom hajtani a bugyim alá, a másodikét meg ráhajtom a bugyi fenékrészére. Ha háton alszom, aztán elfordulok, és folyik, az is felfogja. Persze minimálisan, hiszen elég vékonyka anyag. Nappal attól függ. Van, hogy sokáig utazom vonattal, nem bírom a vonatvécéket, olyankor kettőt szoktam. De ha suliban/otthon/olyan helyen vagyok, ahol okés a higiénia, akkor egyszerre csak egyet használok. Régen én is Libresse-t használtam, nem tudom, miért váltottam erre. Valamiért természetesebbnek tűnik, na én pl a rózsaszín Libresse szagától vagyok rosszul. A nővérem meg anyum Alwayst használ, egyszer kértem tőlük kölcsön, hát, nem tudom, ők hogyan bírják. Tényleg nagyon durva az anyaga, és nekem nagyon tapadt. :| Mintha valami ragasztóval be lenne kenve, nagyon szintetikus. :(

2018. júl. 7. 22:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Ja egyébként én is szoktam éjszakait használni nappal (szintén Naturella), főleg, mert nagyon szeretek felhúzott lábakkal ülni, olyankor meg ugye hátrafelé folyik. Az éjszakai hossza fel tudja fogni, mert azért az a dupla megoldás sem a legkényelmesebb. Pelenkaérzés.
2018. júl. 7. 22:23
 15/19 anonim válasza:
A2 betét meg ilyesmi helyett miért nem mentek el a patikába, és vesztek tena betétet? Nekem rengeteg vér ürül egy ideje,és a sima betétet percenként cserélhetném. Volt, hogy egy nap alatt elhaszntam egy dupla csomagot. Patikában vettem ezt a tenát, ami hatalmas, és az elbír vele. Jó, vastag de legalább nem ázok át, el tudok mozdulni a fürdőből.
2018. júl. 8. 09:40
 16/19 anonim ***** válasza:
A patikás Tena az a Tena, amit dm-ben is lehet venni?
2018. júl. 8. 10:25
 17/19 anonim válasza:
Nem tudom. Lehet. Kisvárosban lakom, ritkán járok dmbe.
2018. júl. 8. 12:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez sajnos nálam is így van csak az hogy éjszaka azért még folyik valamennyi. Attól hogy így csinálod nem lesz semmi bajod.Ki folyik úgy is aminek ki kell.
2018. júl. 8. 16:05
 19/19 A kérdező kommentje:

13# Én nem szeretem az illatosított betéteket. Mondjuk némelyik egész kellemes illatú, de csak addig, míg nem lesz véres. Viszont utána a vérszag keveredik a betét illatával, ami sokkal rosszabb szerintem. A rózsaszín Libresse alapjába véve nem illatosított, de van belőle olyan is. Egyszer véletlenül azt vettem (mert kb tök ugyanaz a csomagolás annyi különbséggel, h az illatos változaton van pár apró virágocska), szörnyű volt, alig vártam, h elfogyjon... :/

14# Gondolom, h nem túl kényelmes 2 betétben lenni napközben. Én biztos nem mernék úgy elindulni itthonról. Alváshoz még esetleg, akkor úgy sem éreződik (legalábbis az éjszakai nem szokott). Mondjuk gondolkozom rajta, h kövi mensinél kipróbáljam, mert kíváncsi vagyok milyen lehet a gyakorlatban. Bár rendszert nem csinálok belőle, mert nekem az éjszakai is tökéletesen megfelelő, ezért hülyeség és pazarlás lenne egy betét helyett kettőt használni. Így is nagyon sokat használok el egy alkalommal...

15# Nekem felesleges lenne a tena betét. Nincs erős vérzésem. Még az éjszakai is sok, azt is csak azért használom, mert hosszú és széles így nem kell vele sokat törődni pl ha esetleg el is mozdulna akkor is a betétbe folyik, max csak nem középre. Amúgy max 3-4 órát van bent (kivéve éjszaka, mert akkor lefekvéstől felkelésig), ennyi idő alatt nem vérzek annyit, h az átázás miatt kelljen aggódni. Az nálam már jónak számít, ha félig van. Szerintem reggeltől estig elég lenne egy éjszakai betét, de nem szeretem gyakran cserélni, h frissnek és száraznak érezzem magam. Szóval én inkább hanyagolnám a tenát, remélem nem lesz rá szükségem mostanában. A vérzés miatt meg egyáltalán. Amúgy is utálom a vastag betétet. Amikor kint dolgoztam olaszban, véletlenül azt vettem, háát 2t bírtam csak elhasználni, a többit inkább bent hagytam az egyik mosdóban... :/

18# Köszi a bíztatást. :) Bár már túl vagyok rajta, és végig így csináltam, h reggel belefolyattam a betétbe ami össze gyűlt, így nem kellett rohannom a wc-re. Igazából szerintem csak az érzés volt más, azért paráztam rá, h valami bajom lehet, de kezdem már megszokni, h teljesen más érzés mikor a betétbe folyik, mint a wcbe. De, ahogy kezdem megszokni, annál kevésbé parázom, hiszen (a fürdés utáni maszatolást leszámítva), nem érzem úgy, h összességében bármi is változott volna a mensimben, max csak előnyömre, hisz azzal, h nem pattanok ki azonnal az ágyból, hanem ráérek szép kényelmesen felébredni, lustizok egy picit (ahogy egyébként is szoktam), sokkal jobb lett a közérzetem. :) Csak azt bánom, h erre eddig nem jöttem rá, h tök felesleges a wcre rohanni, amikor pont azért van a betét is, h abba menjen, aminek ki ki kell jönnie!

Mégegyszer köszi mindenkinek a jó tanácsokat, a jó ötleteket, és a megosztott tapasztalatokat! Igazán tanulságos, és hasznos volt sok minden!

2018. júl. 15. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!