S. O. S. Miért nem akar megjönni a menstruációim? 16/L
14 évesen jött meg először, eleinte szinte napra pontos is volt. Aztán 8. év végén volt egy nagy trauma, rengeteget stressz,stb. Egész nyáron emiatt nagyon el volt csúszva, mikor már kezdett volna beállni normálisra, akkor szeptember elején volt egy kis műtétem, leszedtek 2 anyajegyet, és akkor is nagyon sokat stresszeltem, mert én alapból is nagyon félek a kórháztól, műtétektől,stb. előtte soha nem műtöttek. Utána megint sok idő volt, mire normálisra visszaállt volna. Szörnyen kiszámíthatatlan volt, 2 hónapig semmi, utána 1,5- 2 hetente megjött, volt, mikor 9 napig tartott, volt, mikor csak 3-4. Olyan is volt, hogy 1,5 óra ülés, semmittevés mellet a közepes tampon, éjszakai betét kombó is kevés volt.
Aztán az utóbbi időben tűnt úgy, hogy beáll ismét, előtte is apróbb voltak biztató jelek. Az utóbbi 3 hónapban ezeken a napokon jött meg: 19, 20, 21. A peteérés ebben a hónapban is megvolt, de egyszerűen nem akar megjönni a vérzésem. Ha a 21.-étől nézzük, akkor is már a 4. napja meg kellett volna jönnie, de valóban 'sehol semmi'. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az iskola vége előtti néhány hétben, illetve szünet kitörte óta ismét volt egy kisebb hatású stressz az életemben, azt most nem szeretném ecsetleni, hogy mi miatt. A dolog egy olyan 1,5-2 hétig tartott, nem is volt olyan komoly, már lecsengőben is van, ezért nem értem, hogy miért nem szándékozik megjönni a vérzésem.
Azért lenne jó, ha mihamarabb megjönne és letudnám, mert július közepén megyek a tengerentúlra, nem akarom, hogy belerondítson a dolgokba.
Mit tehetek? Egyáltalán ez így normális? Mennem kéne orvoshoz? Vagy csak várjak, és minden rendbe jön? Tanácstalan vagyok...
Előre is köszönöm a segítséget!
(Azt még leszögezném, hogy még nem volt barátom, tehát a terhesség veszélye nem áll fenn.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!