Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-re jó a fogamzásgátló...

PCOS-re jó a fogamzásgátló ameddig nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés
Jelenleg rengeteget javít a panaszaimon, csodát tett a bőrömmel, alhasi görcsök megszűntek és a védekezés is meg van oldva. Teljesen megbízom az orvosomban ő ajánlotta a fog.gátlót, de ahogy olvasgattam utána nagyon sokan a legrosszabb ötletnek tartják. Miért?
2018. jún. 21. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megoldás volt rá. 5 évig szedtem, most már 4 hónapja nem, de nem jöttek vissza a panaszok. A menszeszem szokott késni, de ez világ életembe ilyen volt.

Ettől függetlenül nem biztos hogy az abbahagyás után te is ilyen szerencsés leszel.

2018. jún. 21. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem policisztás a petefészkem, de petefészekcisztával műtöttek tavaly januárban. Nekem is a fogamzásgátlót mondta a doki, de amúgy is akartuk volna a párommal. Egy éve szedem, jól vagyok tőle.
2018. jún. 21. 17:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahogy gondolod.

Nekem abbahagyasa után 1 évig egyáltalán nem jött meg, ami elég szar ügy ha gyereket akarsz...

Azota sincs még baba, másfél éve.

2018. jún. 21. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
A tünetekre jó, persze. Csak annyi, hogy az inzulinrezisztencián, ami a betegség alapja, azon nem javít. Szóval ha szeded 10 évig a tabit és közben teszel az inzulinrezisztenciádra, akkor cukorbeteg lehetsz később. Szóval igazából a CH diétát fogamzásgátló mellett is kellene tartani...
2018. jún. 21. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem minden PCOS-esnek van IR-je, és nem az okozza. Sokkal összetettebb annál. Persze ártani nem árt, ha odafigyelsz a táplálkozásra.

(nekem csak pco-m van - ami nem egyenlő a PCOS-sel -, emellé most derült ki, hogy endometriózisom van. Peteérésem nincs. Stimulációra és inszeminációra várunk. 10 évvel ezelőtt a doki nekem is azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, majd csak ha gyereket szeretnék. Számomra ezt a mai napig nem megnyugtató válasz. Igenis foglalkozni kell vele. Egy endokrinológust meglátogatnék.)

2018. jún. 21. 21:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Jelenleg csinálom a 160 grammos szénhidrát diétát. Cukrom rendben van. Én egyébként teljesen meg voltam lepődve, mert meggyőződésem volt hogy van peteérésem stb,mert a menzeszem is rendszeres volt tabi nélkül, csak egy rutin vizsgálat alkalmával derült ki, mert fájdolgált a hasam. Mivel 18 vagyok a bőrömmel sem nagyon “foglalkoztam”, úgy gondoltam ebben a korban még belefér. De kicsit aggódok a baba miatt, mert nagy álmom.
2018. jún. 21. 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Az hogy a cukrod rendben van, sajnos nem jelenti azt, hogy nincs IR-ed. Azt csak fizetős laborban néznek - három pontos terheléses inzulin mérés.

Én a helyedben elmennék egy jó endokrinológushoz. Érdemes szintén hormonokat nézetni. Még ha nem is most akarsz gyereket - gondolom nem - akkor is jó ezzel tisztában lenni.

2018. jún. 21. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!