PCOS-re jó a fogamzásgátló ameddig nem szeretnék gyereket?
Nekem megoldás volt rá. 5 évig szedtem, most már 4 hónapja nem, de nem jöttek vissza a panaszok. A menszeszem szokott késni, de ez világ életembe ilyen volt.
Ettől függetlenül nem biztos hogy az abbahagyás után te is ilyen szerencsés leszel.
Ahogy gondolod.
Nekem abbahagyasa után 1 évig egyáltalán nem jött meg, ami elég szar ügy ha gyereket akarsz...
Azota sincs még baba, másfél éve.
Nem minden PCOS-esnek van IR-je, és nem az okozza. Sokkal összetettebb annál. Persze ártani nem árt, ha odafigyelsz a táplálkozásra.
(nekem csak pco-m van - ami nem egyenlő a PCOS-sel -, emellé most derült ki, hogy endometriózisom van. Peteérésem nincs. Stimulációra és inszeminációra várunk. 10 évvel ezelőtt a doki nekem is azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, majd csak ha gyereket szeretnék. Számomra ezt a mai napig nem megnyugtató válasz. Igenis foglalkozni kell vele. Egy endokrinológust meglátogatnék.)
Az hogy a cukrod rendben van, sajnos nem jelenti azt, hogy nincs IR-ed. Azt csak fizetős laborban néznek - három pontos terheléses inzulin mérés.
Én a helyedben elmennék egy jó endokrinológushoz. Érdemes szintén hormonokat nézetni. Még ha nem is most akarsz gyereket - gondolom nem - akkor is jó ezzel tisztában lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!