Van gondotok a tamponok minőségével?
Már vettem mindenfélét, a gagyitól kezdve az o.b.-n át a 3000 Ft-os tejsavbaktériumosig mindent kipróbáltam, de nem találtam megfelelőt. Pár éve az o.b. tökéletes volt, 10 évig használtam gond nélkül. Mióta mindenféle újításokat meg borításokat használnak, azt vettem észre, hogy szálak válnak le róla még szárazon is (ezért minden másodikat ki is dobom, pedig nem olcsó, de nem érzem biztonságosnak), amikor kiveszem (magamból), akkor pedig eldeformálódik, a csúcsán szintén mintha leválnának darabok. Szerintem ez nagyon veszélyes, mert ha bennünk marad egy darab, abba bele is lehet halni (TSS).
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy ezt más is tapasztalta-e.
Olyat ne is írjatok, hogy használjak betétet, ennyi eszem magamtól is van, pusztán érdeklődöm, másnak is volt-e ezzel gondja. Arra sem vagyok kíváncsi, melyik egészségesebb, a betét vagy a tampon, ezt mindenki döntse el maga meg a nőgyógyásza.
Közepes a vérzésem, mini vagy normál méretet használok. 4-6 óránként cserélem, ilyenkor tele van. Így szerintem jó a méret.
A szálak már kibontáskor kiállnak belőle (vattaszerű, amit ha meghúzok, hozza magával a többit, és ez nem a végén áll ki, hanem az oldalából).
Régebben eltávolításkor is tampont formája volt, csak "kövérebb" lett, mint felhelyezéskor (megszívta magát). Mostanában olyan, mintha a teteje odaragadna, és szakadozna. Akkor is, ha tele van.
Ráadásul egy csomószor át is ázik úgy, hogy közben a tampon még majdnem üres. (Jó helyre teszem, 13 éve használom, régebben soha nem volt ilyen!)
Hát nem tudom, lehet, hogy tényleg túl soká veszem ki? (Én azt hittem, inkább túl korán, és még száraz.)
De az van ráírva, hogy meg kell várni, míg megtelik. (Félig szárazon kivenni nem is kellemes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!