Gyantázás közben lejön a bőr?
Figyelt kérdés
Sziasztok
Tegnap megpróbáltam ( élrtemben először ) legyantázni a lábaim közé eső részt. Nem úgy sikerült, ahogy vártam, a gyanta leszedte a bőrt is, persze csak azon a részen ami följebb van, nem a nyílásoknál. Ez pár helyen vérzett is, és szörnyen fáj, hintőporozom, az segít, de nagyon piros, és sebes az egész felület :/ mit csináltam rosszul? Máskor hogy csináljam? Vagy egyáltalán nem is jó ötlet ott lent gyantázni?
17/L
2018. jún. 2. 13:32
1/5 anonim válasza:
Anyukám is így járt egyszer, pedig neki kozmetikus csinálta. Sajnos ötletet nem tudok adni, talán érzékeny a bőröd.
2/5 anonim válasza:
ha rosszul csinálják, sajnos leszedheti a bőrt
legközelebb inkább menj kozmetikushoz
ne hintőporozd, tele van minden irritáló vacakkal, kend be valamilyen fertőtlenítő szerrel és hagyd pihenni
3/5 anonim válasza:
Egyedül nagyon nehéz ott lent jól csinálni, mert a bőrt jól ki kell feszíteni, majd nagyon gyors rántással lekapni szőr irányával ellenkezőleg, ami ugye ott a fazonnál mindenkinek lefelé áll, ergo felfelé kéne rántani. Ez nagyon nehezen megy magadnak. Ott a bőr is jóval vékonyabb, mint pl. lábszáron, és ha nem feszíted meg rendesen, akkor sérülhet. A szőrtüszők helye vérzett, és arra a hintőpor egyáltalán nem jó megoldás, mert úgy kell kezelni, mint egy sebet. Én inkább a kezelésre Sudocrem-et , vagy neogranormont javasolnék, a későbbi gyantázáshoz meg kozmetikust. Az ötlettel semmi gond, szokták ott is, de én mindig kozmetikusra bíztam. Később epilálással oldottam meg magamnak, de az is rettenetesen fájt, nekem ráadásul ott elég erős a szőröm. Szóval végül maradtam a jó öreg borotvánál, inkább sűrűbben csinálom, mint szenvedjek.
4/5 anonim válasza:
Ne otthon csináld! Menj el olyan kozmetikushoz, aki cukorgyantával dolgozik, az más, mint a hagyományos gyanta, érzékeny területekre ajánlják. A másik lehetőség a tartósabb szőrtelenítésre az az epilátor (de ezt csak a bikinivonalra!, nem tudom, konkrétan arról szólt-e a kérdés). Én egyébként szőrtelenítő krémmel szoktam, vigyázva, hogy ne menjen "be" egy csepp se. Nekem bevált, mert nem okoz fájdalmat, és egy-két hétig tart a hatása. A hagyományos borotvától ott lent idegenkedem, de a legtöbben azt használják. Akkor is ki kell feszíteni a bőrt, az a kockázata, hogy megvághatod magad. Ha sok pénzed van és fekete színűek a szőrszálak, akkor választhatod a lézeres szőrtelenítést, ez maradandó. És a kérdésedre válaszolva: a házilag végzett, hagyományos gyantázás ott lent nagyon nem jó öltet.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát :)
2018. jún. 2. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!