Lányok, tényleg gáz az, h amikor betétet cserélek, akkor áttörlöm vele a nemi szervemet? Bővebben lent.
Elég gyenge vérzésem van, ezért sokszor úgy cserélek betétet, h alig van benne valami. Ilyenkor a "tiszta" (nem véres részével áttörölgetem a puncim környékét, h ami ott marad kevéske cuccos az ne a tiszta betétet maszatolja össze. Régebben, mikor nem csináltam ezt, mindig úgy jártam, h 10-15 perc múlva olyan lett a "friss" betét, nem folyt bele semmi, csak az ottmaradt anyag össze kente a betétet és ezután jó ideig semmi sem ment bele, volt, h csak 1-2 óra elteltével. És ez elég rossz volt abból a szempontból, h az összemaszatolt betét órákig alattam volt, hozzám ért. Ezért töröltem át mindig a kivett betéttel. De csak akkor, ha volt tiszta része, ha teli volt, vagy az egész véres volt akkor természetesen nem! Be is vált ez a módszer, mert az új betét jóval tovább tiszta maradt.
Viszont tegnap a lakótársnőm rám nyitott a fürdőben csere közben, és látta, h áttörlöm magam a régi betéttel (kb 2 20ft-os nagyságú vérfolt volt csak benne, plusz még ami a puncinál maradt eléggé össze kente. Na a lakótársam ezen tökre kialadt, h milyen gusztustalan, és egészségtelen. Hiába mondtam el neki is amit fentebb leírtam, hülyeségnek tartotta. Nem tudom, de már évek óta így csinálom, és soha semmi bajom nem lett. Mellesleg szerintem az sokkal gusztustalanabb és egészségtelenebb, ha órákig ülök úgy egy összemaszatolt betéten, h igazából nem történik semmi. Akkor már inkább legyen ott egy tiszta betét amíg nem megy bele egy nagyobb adag, nem?! Szerintetek igaza lehet a lakótársamnak, és gáz, h ezt csinálom, vagy nem? Esetleg valaki más is szokta így? Azért nem akarom ezt tőle elfogadni, mert ő tampont használ így nem tudom mennyire kompetens ebben a dologban... Évente 2-3x járok nőgyógyászhoz is, és sosem talált még semmi rendelleneset. Jó, ezt nyilván nem kötöttem az orrára, de azt gondolom, ha ez káros lenne, akkor 4-5 év alatt már csak lett volna valami nyavajám nem?!
a lakótársadtól szerintem bőven ne várd el, hogy elfogadjon
se nem rokonod hogy alapból meglegyen a témához illő szimpátia, sem nem a kedvesed
gondolom fiatalok vagytok még és hát azon vagytok h mindketten elfogadjátok egymás véleményét szerintem nem minden esetben kell
11-es ígérem venni fogok vastagabb wc papírt és kipróbálom, jó e, bár továbbra sem látom be, h ha ott a betét, akkkr minek küszködjek wcpapírral, de oké tényleg kipróbálom, hátha egyszer még hasznos lesz ez a tapasztalat.
12-es, Ő azon kívül, h a lakótársam, gimnázium óta az egyik legjobb barátnőm, szóval hidd el, h semmi probléma nincs. Vele. :) Csak hirtelen nem tudta hova tenni a látottakat. Képzelem is, hiszen azt is jó időbe telt megemésztenie, h a betétet jobban szeretem, mint a tampont. Mondjuk ezt sokan nem értik, de nem is kell másnak érteni, elég ha nem firtatják, h mit használok és miért. Én sem firtatom másnál ezeket a dolgokat. Csak ugye vannak olyanok akik azt hiszik, h mindenkinek az a jó ami nekik, és ha valaki máshogy gondolja, azzal nem nagyon tudnak mit kezdeni. De hát Timi (a lakótársam), különösen ilyen volt, mert gazdag idős szülők egy szem gyereke, mindene megvolt, mindent megkapott, azt hitte körülötte forog a világ. Amúgy rengeteget fejlődött a 12 év alatt mióta felkerültünk a gimibe, és barátnők lettünk. Néha azért még van egy két ilyen kirohanása, mint a tegnapi, de alapjába véve azért kezelhető! És amúgy imádom a csajszit nem véletlen lakunk még együtt a fősuli után 2 évvel is. Szóval higyjétek el, nincs semmi baj vele. Ezt a dolgot is megbeszéltük már, megmutattam a válaszokat is neki, belátta, h nem egy ördögtől való szokás ez, és sajnálatát fejezte ki amiért kiakadt ezen.
Nem! De nem is szeretném, h az legyen. Ezért megyek el fél évente egyszer, vagy ha idő közben tabit kell kiírtni, akkor még. De fogorvoshoz is elmegyek évente kétszer, de még vérvételre is legalább egyszer.
De van egy barátnőm, aki már két éve nem volt nőgyógyásznál, inkább az a gáz mint az évi 2 szerintem
Első vagyok.
Neked aztán van beszélőkéd,mintha magamat olvastam volna. Témától teljesen eltérő és részletekbe kimenő,felesleges szövegelés. :D
Amúgy amit írtak,hogy vastagabb wc papír kéne,ez tök jó. Valószínűleg nem megfelelő wc papírt vesztek. A két rétegű konkrétan semmit nem ér. Ha normálisat vennétek akkor nem szakadna és nem ázna el teljesen ennyitől. Az intim törlőkendő is tök jó. Dm-ben és Rossmanban is tudsz venni, van illatosított is és teljesen natúr ami illatanyagoktól mentem, inkább az utóbbit próbáld ki,mert hallottam már hogy a másik allergiás reakciót váltott ki valakiből. Tényleg ne törölgesd magad azzal a betéttel,még ha nincs is rajta vér,akkor is tele van bacikkal és főleg nyáron bele izzadsz mint a fene,legalábbis én ilyenkor nagyon tudok izzadni. A másik hogy csomószor van olyan, és tuti nálad is előfordul,hogy kicseréled a betétet, megtörlöd előtte magad és mire kisétálsz a fürdőből már folyik is a vér. Ilyeb szempontbol teljesen mindegy,hogy megtörölted előtte magad és hogy azt szeretnéd hogy tovább maradjon az új tiszta. Amúgy is a vérzés olyan hogy van hogy fél óráb keresztűl semmi aztan meg negindul. Most tegyük fel;hogy valaki elmegy a suliba. Otthon kicseréli, hiába alig használta,de kicseréli hogy új és tiszta legyen. Bemegy a suliba és óra előtt 5 percel kezd el folyni. 45 percig úgy ül és még kitudja hány perc míg odaér a wc-re. Szóval annyira mindegy,de szerintem tényleg ne azzal a vacakkal törölgesd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!