Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első menstruációm sztorija....

Első menstruációm sztorija. Ti is elmesélitek a sajátotokat?

Figyelt kérdés
Ma jött meg először. Balatonon vagyunk anyával, a barátjával meg a hugommal. Még nem szóltam anyának, mert nem akarom hogy a barátja is meghallja. Fürdőruha volt rajtam, a wc-n vettem észre, hogy mi is van... El akarom mondani neki, csak nem tudom mikor, egyelőre kicsit cikinek érzem, és tényleg nem akarom hogy anyán kívül bárki is meghallja. Nem fájt a hasam, semmit nem éreztem, egyszerűen csak elmentem pisilni, és hát barna volt a bugyim, először azt hittem poros és nem tudtam mi a franc történt xd de aztán rájöttem. Későn érő típus vagyok, a szőrösödéssel is így voltam, 16 éves vagyok,szóval már tudtam, hogy nemsokára meg fog jönni. Rögtön elkezdtem keresgélni GyK-n. Kíváncsi vagyok a ti sztorijaitokra is, hogx kinek momdtátok el, hogy mikor jött meg ésnhogx fájt-e, aggódtatok-e miatta, stb... Megköszönném ha a tapasztalataitokat is leírnátok.

2018. máj. 26. 17:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 voltam, semmi extra, este történt lefekvés előtt néztem még a tv-t. Már félálomban voltam, mikor olyan érzésem lett, mintha bepisiltem volna. Azonnal kioattantam az ágyból, és akkor láttam mi van. Az ágy hál istennek nem lett olyan, csak a bugyi. Elmentem letusolni, aztán fogtam egy betétet, beraktam és vártam mi történik. Igazából nem nagyon történt semmi, egyszer csak elaludtam, másnap mikor felkeltem, bele néztem a bugyiba, h mi van. Nem sok volt benne, de azért kicseréltem. Sajna én csak a barátnőimtől tudtam tanácsot kérni, mert akkor apuval laktam, és nem akartam vele erről beszélni. Anyuval meg akkoriban mem igazán voltam jóban. Így hát magamra voltam utalva, magamtól kellett kitapasztalnom, h mit és hogyan csináljak. Mivel akkoriban a barátnőim már tamponoztak, de azt én nem akartam így hát jobb elkezdtem kísérletezni a betétekkel, rengeteget végig próbtam, mire sikerült megtalálni a számomra legmegfelelőbbet. Azóta is azt használom. Néhányszor próbáltam a tampont is, mert a barátnőim maceráltak a betét miatt, de nekem valamiért nem jött be, a betéttel sokkal jobban viselem azt az 5-6 napot. Amikor tamponoztam, görcsölt a hasam. Betéttel soha. És ezt az egyik barátnőm is megtapasztalata, mikor nálam aludt egyszer, és otthon felejtette a tamponját nekem meg csak betét van otthon, így hát kénytelen volt azt használni. Eleinte nem tetszett neki a dolog, viszont amikor rájött, h nem görcsöl a hasa egyből máshogy látta a dolgot. Előtte mindig nagyon szenvedett, amíg nálam volt nem volt semmi baja, még gyógyszert sem kellett bevennie.

Hupsz, kissé elkalandoztam a témától, tulajdonképpen csak annyit akartam belőle kihozni, h én az első mensi óta betétet használok, és a többi lánnyal ellentétben sosem kattogtam azon, h "mikor használhatok már végre tampont.... Bár tudom, ez kissé szokatlan, de nekem így a könnyebb lezelni ezt a dolgot.

2018. jún. 2. 06:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 12 és fél évesen jött meg egy májusi napon. Júliusi születésű vagyok. Persze már régebben történt.

Van asszem Hercegszántódon vagy valami ilyesmi helyen egy Mária-szobor,de ilyen 15 méteres,vagy mekkora. Azt mentünk megnézni. Amikor egyszer csak éreztem valamit a bugyimban. Gyorsan elkértem a kocsikulcsot,bepattantam a kocsiba,hogy megnézzem,mi az. Egyből rájöttem. Tiszta barnás volt,még alvadt vér darabkák sem jöttek, de tudtam, hogy az.

Így akárhányszor csak meglátom arról a szoborról az általunk készített képeket,egyből ez jut róla eszembe. :D

2018. júl. 6. 01:28
 13/15 anonim válasza:
100%
Nekem 6. utáni nyáron jött meg, először nem tudtam mi az, azt hittem valamk betegség, teljesen bepánikoltam, aztán mondta anyukám, hogy "nagy lány lettem" :D egyébként nekem se fájt soha a hasam mai napig szerencsére:)
2018. júl. 13. 23:59
 14/15 anonim válasza:
100%
Én 10 éves voltam, első nap észre se vettem,csak utólag láttam a véres nadrágot a mosásban. Nagyon megijedtem, sírtam is,azt hittem kórházba fogok kerülni de aztán anyukám megnyugtatott. Az első kb 10 napig tartott, és már 5. éve történt ez a sztori, és kb azóta minden alkalommal görcsöl sajnos a hasam. :(
2018. júl. 18. 22:35
 15/15 anonim válasza:
100%

Tegnap előtt jott meg a Balatonon. Kimentem wcre lehúzom a nadrágot és látok bent valami pirosat látok, először azt hiszem hogy megboktem valamivel és elkezdett vérezni 😂😂. Aztán anyukám is megnézte és kiderült hogy Nagylány lettem 😂

Majdnem ugyanaz a sztori

2018. aug. 11. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!