Mivel hozhatnám vissza a libidóm?
Figyelt kérdés
Amióta fogamzásgátlót szedek, nagyon nem kívánom a szexet, pedig már gyógyszert is váltottam. Most Citapram (antidepi) gyógyszert is kell szednem, ami még inkább gyengíti, vagyis lenullázza a vágyat. Szimplán a fogamzásgátló mellett volt orgazmusom, de most már az sincs. A párom megértő velem, de nekem ez nagy gondot okoz. Nem hárítom el a közeledését, mert tudom, hogy neki szüksége van szexre, sőt néha még én is közeledek, de úgy érzem, ez így nem állapot. Járt már valaki hasonló cipőben? Mit lehetne tenni? (a gyógyszereket muszáj szednem)2010. jún. 15. 11:16
1/6 anonim válasza:
A fogamzásgátlót miért kell szedned? Okok?
végzős orvostanhallgató
2/6 A kérdező kommentje:
Leginkább a nem kívánt terhesség elkerülése végett, ill. a párom kicsit átlagon felüli méretekkel rendelkezik, így az óvszer macerás lenne.
2010. jún. 15. 11:24
3/6 anonim válasza:
A citapramnak és hasonló úgynevezett SSRI szereknek ez lehet mellékhatása:(. Viszont egy kis jó hír: amint már nem kell szedned ez a mellékhatás elmúlik, tehát nem örökre szól az orgazmus-képtelenség. Beszélj a citapramot felíró / javasló pszichiáterrel. Mond el neki ezt ugyanígy ahogy leírtad, de magadtól ne állj le a citaprammal és ne is csökkents adagot, csak ha az orvosod engedélyezi ezt.
4/6 A kérdező kommentje:
Tehát ez azt jelenti, hogy amíg szedem a Citapram-ot (2 hete kezdtem), addig marad ez az állapot? A doki szerint minimum fél évig szednem kell. 2 hét múlva megyek hozzá ismét, akkor majd megemlítem neki, hátha tud felírni más gyógyszert, aminek nincs ilyen mellékhatása.
2010. jún. 15. 11:34
5/6 anonim válasza:
11:33 vagyok. Igen, ahogy én tudom igen, addig tart, amíg szeded. De a mellékhatás gyakran függ a szedett gyógyszer mennyiségétől is, és a fél év alatt amíg szedned kell lehet hogy a pszichiáter többször is módosíthatja a dózist, így a mellékhatás is változhat. Beszélj majd vele bátran, őszíntén erről, mert csak akkor tud segíteni. :)
6/6 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm szépen a válaszokat! Egyébként napi 1-et szedek, a legalacsonyabb dózisút, azt is esténként.
2010. jún. 15. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!