Kinek mi vált be vashiányra?
(Rántott)máj+cékla
Én imádom együtt a kettőt,és szerintem a vasam is kicsit sikerült feltornásznom.
Nem vicc ez, keress másik orvost, aki hatékonyabb kezelést tud javasolni.
Plusz szedj c vitamin, d vitamint.
Lehet, hogy azért nem hasznosult rendesen, mert "nem jól" szedted. A vastabletta felszívódását kb. minden étel rontja, a tejesek a legjobban. Ezért étkezésektől a lehető legtávolabb kell bevenni, jóformán üres gyomorra. És C-vitaminnal együtt, mert az segíti a felszívódását.
Nekem öt hónap alatt a majdnem minimum szintről felment a vasam majdnem a maximumra, napi egy-két NeoFerro Folgamma tablettával (plusz 300-as C-vitaminnal).
Ételek esetén a növényekben lévő vas hasznosul kevésbé, a húsokban lévő jobban. A máj a legjobb. Szóval hiába magas egy-egy növény vastartalma, elég kevés hasznosul belőlük. De a legjobb az amaránt, aztán pedig a cékla, sütőtök, spenót, sóska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!