Fogamzásgátló szedése?
Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Arra gondtalam, hogy elmegyek egy magán nőgyógyászhoz, és kikérem a véleményét, valamint mindenképp szeretnék egy teljeskörű kivizsgálást, hogy kiderüljön, melyik a nekem való gyógyszer.
Ti hogy csináltatok? Volt a "nektek való gyógyszertől" bármilyen extrémebb panaszotok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
25/L
Ezen az oldalon már 25-ször leírtam, de akkor most még egyszer:
Nincs olyan vizsgálat, ami kimutatja, hogy neked melyik lesz a megfelelő gyógyszer. Az orvosnak az a dolga, hogy azt eldöntse, egyáltalán nálad javasolt-e bármiféle kombinált készítmény szedése, vagy van valami olyan tényező, ami miatt nem javasolt.
Ha nincs kontraindikáció, akkor felír VALAMILYET, aztán ha jó, akkor örülsz, ha nem, akkor meg váltasz, ennyi.
Se rutin laborvizsgálattal, se hormonméréssel, se semmivel nem lehet megállapítani, hogy neked az xy gyógyszertől lesz-e mondjuk hüvelygombád vagy libidócsökkenésed.
Köszönöm szépen!
Utolsó: igen, igazad van. Erre nem is gondoltam.. de attól még nem árt, ha kivizsgál rendesen :)
Írattam már fel fogamzásgátlót (belara), de mégsem váltottam ki a Gyógyszert
Köszönöm szépen!
Utolsó: igen, igazad van. Erre nem is gondoltam.. de attól még nem árt, ha kivizsgál rendesen :)
Írattam már fel fogamzásgátlót (belara), de mégsem váltottam ki a gyógyszert, mert voltak aggályaim, amiért csak úgy simán felírt egy gyógyszert a nőgyógyász.
"de attól még nem árt, ha kivizsgál rendesen"
És mit kellene kivizsgálnia szerinted?
A fogamzásgátló felírásához egy rákszűrés kell. Azt, hogy szedhetsz-e egyáltalán bármiféle fogamzásgátlót, azt simán meg lehet mondani annyiból, hogy rád néz meg felveszi az anamnézised.
Nem kell hozzá semmiféle extra vizsgálat.
Nyugodtan elkezdhetted volna a Belarat, egy másik orvos ugyanúgy csak felír egyet, és ha nem válik be, váltasz.
Tehát mit szeretnél, mit vizsgáljon ki rajtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!