Postinort vagy vízálló tampont ajánlatok?
Nyaralni mennék a párommal a horvát tengerpartra egy hétre, de pont azon a héten várható a menstruációm, amikorra kaptuk a szállás időpontját. Ilyenkor mit lehet tenni?
Hallottam azt, hogy a Postinor tablettától előbb megjön, és így elkerülhetném azt, hogy pont akkor legyen amikor a tengeren vagyunk. Ezt az esemény utánit megkapom recept nélkül is?
Vagy, hallottam még erről a vízálló, vagy uszodai tamponról, bár én nem ismerem. A kérdésem az, hogy az egyáltalán erre való? És ha igen, akkor mennyi ideig lehet azzal vízben lenni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Esemény utáni tablettát csak receptre lehet kapni.
Egyébként ilyen célra én nem használnám. Brutális mennyiségű hormon van benne.
A Postinor lórúgásnyi hormon, ne terheld vele a szervezetedet!
Én még nem hallottam vízálló tamponról (persze ettől még lehet, hogy van ilyen, bár akkor hogy szívja fel a vért? :=) ), de a sima tampon tökéletes védelmet nyújt a strandolás idejére is.
Az eseményutáni tablettától lehetséges, hogy előbb jön meg, de jó eséllyel pályázol vele arra, hogy kb egy hónapig is vérezgethetsz utána, mert akkora hormonadag van benne, a többi mellékhatásról inkább ne is beszéljünk. Egyébként csak receptre lehet kapni és minimum 5000 Ft az egyszeri adag.
Amúgy bármilyen tamponnal lehet vízbe menni, nem kell semmi különlegeset venned.
Az esemény utáni tabletta arra való, ha véletlenül kiszakad a gumi szex közben, vagy elfelejtesz védekezni, akkor utána ne legyél terhes. Tehát gyógyszer, igen magas hormontartalommal. Persze inkább ez, mint az abortusz.
Nem való a menses előrehozására! A hormonrendszeredbe igen komoly beavatkozás. Nem játékszer. Ebből kifolyólag receptre van.
Mindannyian időnként akkor megyünk nyaralni, ha megjön. Ennyi kellemetlenséget egy nőnek vállalnia kell. Tengerbe nyugodtan fürödhetsz tamponnal, mert sós víz, nem terjednek benne annyira a kórokozók. Nincsen vízálló tampon. A tampont a hüvely belsejébe kell feltenni, nem érintkezik a vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!