Mire lehet számítani, ha rossz az eredmény P4-es citológia utáni conisatiot követően is?
Úgy értem, nem sikerült kimetszeni a beteg részt...ilyenkor mi történik?
újabb konizáció? és ha már túl nagy területet vágtak ki így is?
köszi...de milyen esetben kerülhet sor a méh eltávolítsára? ha már nincs mit lefaragni? "elfogyott" a méhszáj?
illetve várom a párod válaszát is, köszi!
Szia!
Tegnap 22:30-as vagyok.Beszéltem a párommal,ezt mondta:
- ha ép résszel van kimetszve,akkor egy éven keresztül 3 havonta cytologia,és ha jók az eredmények,akkor teljes a gyógyulás
- ha (mint nálad) kimetszés után nem jó az eredmény,akkor új műtét kell,conisatio újra.Conisatiot 2x lehet csinálni összesen.Nagyon fontos,hogy az ÉP RÉSZ is ki legyen metszve!!!!
- Ha mégis tovább terjedt már a rosszindulatú folyamat,akkor még lehetséges méhnyak-amputáció, akkor a méhed megmarad.
- Ha már a nyakcsatornában is elterjedt,akkor következik a méh kivétele,ami olyankor már életmentő beavatkozás.
Remélem segítettem valamit,mindenképp írj,mi történik veled!
nagyon köszönöm, mindkettőtöknek...
elvileg ma tudom meg a szövettani eredményt vagy legkésőbb holnap...megkérdezem, hogy ép szélekkel vágtak-e ki...és visszajelzek!
ma tudtam meg az eredményt, rossz lett...a méhnyak 2/3 részét vágták, de sajnos már tovább terjedt...
most várjuk az onkológiai tanács írásos véleményét, de az orvosom szerint ki kell venni a méhem, sőt, lehet hogy a petefészkeimet is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!