Félek hogy nem lehet gyerekem?
A fogamzásgátló nem "gyógymód" az endometriózisra. Onnan tudom, hogy kipróbáltam.
Ezzel kapcsolatban már merült fel kérdés, olvasgass itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__8707..
Én vagyok az első hozzászóló, aki a gluténmentesség fontosságáról ír.
Az a műtétet pedig nem kéne halogatni! Arra is jó, hogy akkor kiderülhet, hogy van-e másik, szervi oka, amiért nem lehet(ne) gyereked. Lehet, hogy a félelmednek van alapja, lehet hogy egyáltalán nem.
Az endometriózis nem zárja ki, csak nehezíti a teherbeesést. Nálam például a műtét során derült ki (más mód nincs rá) hogy milyen belső elváltozásaim vannak. Amik ugyan nem zárják ki a fogantatást, de ez a sokféle betegség együtt annyira megnehezíti, hogy mostanáig nem sikerült. Nagyjából 10 év telt el az utolsó műtét óta (nekem kettő volt). Ha nem élnék gluténmentesen, most is lennének tüneteim.
Szia.
Nekem is endometriózisom van.
2016 márciusban műtét. Aztán 6 havi hormonszuri.
2017 májusban megfogant a babám :)
Én is úgy éreztem, hogy mi van, ha nem eshetek teherbe.
Én semmi diétát nem tartottam, csak a palástfű teát ittam. Én ennek tudom be.
Ne aggódj, biztosan neked is sikerül majd :)
A "cukor és glutén és igazából mindenmentes diéta" egy marhaság, nem csoda, ha nem vált be.
Az endometriózist az okozza, hogy az élelmiszereket, amit eladásra szánnak, peszticiddel (növényvédőszerrel) kezelik, hogy úgymond több legyen a termés. (Az teheneket pedig hormonnal, hogy többet tejeljenek... a többi állatról nem beszélve....a birka fogyasztható) A hús nem probléma, az számít egyedül, hogy milyen forrásból származik. A tescos csirkehústól nekem rosszabbodtak anno a tüneteim....
Egyéni fogékonyságtól függően okoz megbetegedést a peszticid, de csak csak hosszú távon, amikorra elég méreg halmozódik fel a szervezetben.
Az autoimmun rendszert vágja tönkre, ezért veszítjük el a glutén feldolgozó képességet.
Egyedüli mód a 90-100 %-os BIO élelmiszer fogyasztás. Vagy készen vásárolva vagy saját magunk által megtermelve.
A glutén feldolgozó képességet, eddigi tapasztalataim szerint nem lehet visszaszerezni. Ha valaki ragaszkodik a búzaliszthez, lehet kapni alakor bio búzalisztet. Ennek alacsonyabb a glutén tartalma, kevés nyugodtan fogyasztható belőle.
Én személy szerint bio zablisztet eszem, mert ez amerre lakom, könnyebben elérhető.
Amikor még nem kezdtem bele a gluténmentes életmódba, mindennap ettem zabpehely kását, mert olvastam, hogy jó endora. Melegen ajánlom legalább annak a fogyasztását, mert egy kicsit csökkenti a tüneteket. Ne tedd, amit mondok, ha ragaszkodsz a fájdalmaidhoz!
Figyu! Nekem is volt endometriózisom. Nem rémisztgetlek a részletekkel. A következőt javaslom Neked.
-Dr Pusztai Zoltán orvos, nőgyógyász, természetgyógyász. Voltam nála az endo mútét után sokszor és korrekt.
-AVIVA torna!!!
-Ne agyalj, görcsölj rá a bababárásra, mert az lényegesen megnehezít mindent. Hagyd a Jó Istenre. Úgy is ha egy lélek meg akar születni, akkor úgy is meg fog ha az anyának 10 cm-es miómája van. Volt rá példa.
-Tudd, hogy az endometriózis lelki eredetű elváltozás. Ha érdekel, akkor nézd meg youtube-on a Biologika Szabadegyetem videoit a nőgyógyászat betegségekről. Extrém érdekes. Ha megérted, hogy mi van mögötte, akkor képes leszel változtatni. Tudod, minden fejben dől el.
-És igen a táplálkozás fontos, hogy tiszta legyen. A glutén sok galibát okozhat.
Minden jót és sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!