Egészséges lányra miért találta ki a gyerekorvos, hogy anorexiás? 168 cm,52 kg
Te vagy az orvos vagy ő? Miért nem kérdezted meg tőle, hogy miért gondolja anorexiának?
Milyen gyakran és mit eszel egy átlagos napon?
Nem ott kezdődik az anorexia, hogy már nincs menstruáció és 38 kilósan haldoklik az ember. Egy orvos már akkor is észreveszi, amikor még nem fajult odáig. Miért nem bízol benne? Mit mondott, mit kell tenned, ha anorexiás vagy?
Szerinte vékony vagyok...
Nem tudom.
Szemétkedett, meg beutalt a kórhàzba, de nem mentünk be. Ez volt pár hónapja.
De nem vagyok anorexiás, éppenséggel.
Csak a kartonomban egy életre benne lesz, le nem mosom magamról.
Egyébként attól, mert orvos még lehet szemét és diagnosztizálhat félre embereket.
Napi többször eszek, változó.
Az orvosok sok butaságot képesek beszélni, nincs ebben semmi új.
Az nem tudom, mit számít, mi van a kartonban, igaz, nem értek hozzá, nekem kartonom sincs, de ha lenne, sem érdekelne, nem iszem, hogy bármi múlik rajta, eleve alig látja valaki s aki normális, az nem hisz el mindent, de az sem kényszeríthet egészségesen kórházba... Én nem mennék többé ahhoz az orvoshoz, aki ok nélkül ilyeneket állított rólam, az biztos, minden bizalmamat elvesztené s valahányszor meglátnám, minimum rosszabbodna a hangulatom.
Ha egészséges vagy, örülj neki és ne foglalkozz az orvossal. Butaságokat beszélő emberek mindig lesznek, jó, ha megtanulod figyelmen kívül helyezni őket.
Szerintem anorexia gyanújával utalt be kivizsgálásra.
Mivel nem mentél el, nincsen diagnózisod.
"beutalt a kórhàzba, de nem mentünk be.
...
attól, mert orvos még ... diagnosztizálhat félre embereket."
Nem diagnózist adott, hanem továbbküldött szakemberhez. Akkor mondhatnád jogosan, hogy tényleg nem vagy anorexiás, ha elmentél volna a szakorvoshoz, hogy kiderülhessen, hogy valójában mi van: ha ő is azt mondaná, hogy nem vagy anorexiás, akkor mondhatnád, hogy félrediagnosztizált. Így csak egyre gyanúsabb vagy így, látatlanban is, főleg ha csak annyit bírsz írni az étrendedről, hogy "Napi többször eszek, változó."
"a kartonomban egy életre benne lesz, le nem mosom magamról."
Kit fog érdekelni szerinted, hogy mi van a kartonodban? Hova fog kelleni igazolás az életben arról, hogy sose voltál anorexiás?
"Szemétkedett, ... attól, mert orvos még lehet szemét ..."
Fordulj a betegjogi képviselőhöz, ha szemétkedett, és keress másik orvost, ha ezek után nem bízol benne. De előre határozd el, hogy a másik gyerekorvosnak igenis hinni fogsz, és megteszed, amit mond, akkor is, ha ő is kórházba utal, mert akkor mégiscsak lehet abban valami, hogy minimum anorexiagyanús vagy, csak így van értelme az orvosváltásnak.
Még hányszor írod ki, de komolyan?
Ez már a harmadik kérdésed... ha nem többedik.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!