Jelez eltérést vagy rendben van az alábbi 21. napi hormonpanel? Ha vmelyik nem jó érték, az melyik?
A "referencia" az az értéktartomány (-tól -ig), amelyen belül megfelelő a mért érték.
Akkor van még kérdésed? :D
Én nem vagyok orvos, de azt látom, hogy alig-alig vannak az alsó határ felett. Ilyenkor azt mondják, normális. De...
...nálam tavaly diagnosztizáltak autoimmun pm-alulműködést, és most elvileg jók a hormonszintjeim. Normál értékek. De NEM optimálisak. Szoktam olvasgatni amerikai funkcionális orvoslást követő szakemberektől, szerintük az optimális szint a ref.tartomány felső harmada, vagy legalábbis a felső fele a T3 és a T4 esetében. -- Ez alapján amúgy a tieid is "csak" normálisak, de nem optimálisak. Viszont a TSH-d teljesen okés.
Esetleg aTPO-t nem mértek? Az már a többi markernél akár sok évvel hamarabb megmutatja, ha autoimmun pm-alulműködés van. Csak sajnos normál TSH-nál nem szokták vizsgálni. Bár a T3-at és a T4-et sem, szóval nem is értem, nálad hogy ment ez egyszerre, nagyon nagy szerencse.
Szóval én méretnék egyet a helyedben, privátban 2000 Ft.
Mi a szent szar értelme van 21. napon az összes női hormont nézni?
2-5. nap szokás az összeset, 21. napon a progeszteront.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!