18 éves vagyok,8 éve menstruálok de nem állt még be, miért?
Én 8 éve szedek fogamzásgátlót szünet nélkül (leszámítva az üres hetet).
Időnként ellibbenek teljes körű orvosi szűrésekre és a világon semmi bajom a fogamzásgátlótól.
Nemrégiben egy barátnőm aki több mint 10 évig szedte úgy döntött, hogy babát szeretne ezért abbahagyja. A doki azt mondta, hogy egy évbe is beletelhet mire teherbe esik a tabletta kiürülése végett. 3 hét múlva már pozitív lett a teszt és jön a bébi.
Nagyon sok tévhit terjed a fogamzásgátlókról, de szerintem ha az ember tényleg normálisan az előírásnak megfelelően szedni akkor nem származhat belőle hátránya. A bajok akkor kezdődnek, ha elkezded, szakítotok és éppen szingli vagy ezért abbahagyod, 4 hónap múlva jön egy új kapcsolat az életedbe akkor megint elkezded és így tovább. A nővérem (mostoha) az anyja tanácsára így csinálta, na az ő szervezete az totálisan megsínylette kezdve 20 kiló hízással, hormonális bajokkal, menstruációs gondokkal, később cisztával meg daganattal is műtötték 24 évesen. Nem mondom, hogy 100%, hogy emiatt alakultak ki ezek a gondok, de az biztos hogy nem tettek jót.
Ember függő is a menstruáció, a nevelőanyámnak 44 éves koráig nem állt be, aztán megműtötték egy betegség miatt, és már nincs vele gondja.
Szerintem ne félj a fogamzásgátlótól, de persze rábeszélni sem akarlak. De amúgy piszok jó tudni percre pontosan, hogy mikor jön meg, és letudni 3 nap alatt az egészet.
5-ös válaszoló: igen én is így tudom,ezért nem szeretném.
köszönöm a válaszokat,akkor utána nézek egy endokrinológusnál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!