Tornadressz+mensi, csak tamponnal használható?
Ez amolyan diszkrimináció különben. Érdekes, a fiúknak miért nem kellett dresszben lenni? Ők jók voltak rövidnadrágban is, akkor a lányok miért nem? Az is ciki lehet egyeseknek, hogy kilátszik a dresszből a seggvonal alul.
Nekünk 7.-től kezdve külön volt a tesióra a fiúktól, de ettől még ciki volt egyeseknek, de egy lánynak már kilógott a szőrzete a tornadresszből, mindig húzogatta is oldalra, persze mindhiába. Meg mikor bement a két farpofánk közé a dressz, az se volt túl jó. De anélkül is látszik a fenék vonala, hiszen olyan szabású, mint egy bugyi.
#6. Már hogy lenne diszkrimináció, a fiúk is rövid nadrágban vannak a tesi óráimon vagy szerinted női tornadresszben kellene? Mert én ilyenről nem tudok.
Egyébként a fiúk szoktak inkább panaszkodni hogy a rövid gatyájuk szárából néha kilátszik a zacsi. A lányoknál sztreccs, tehát nincs ilyen jellegű gond, és ha megjön nekik azzal egyébként sem engedném órára ugrabugrálni.
7. Manapság már lehet, hogy lehetnek lányok is rövidnadrágban, a te óráidon biztosan, de itt arról van szó, arra szerettem volna rámutatni, hogy régebben, mikor én voltam iskolás, akkor még nem volt ilyesmi. A lányoknak dresszben kellett tornázniuk. Igaz, ha a diákok, szülők méltatlankodtak volna ez ellen, együttes erővel fellépve, akkor biztosan lehetett volna ezen változtatni, de akkoriban 25-30 éve ez még nem volt divat, hogy a lányok jogaiért, kényelméért felszólaljon bárki is. Mi, lányok elfogadtuk azt, hogy dresszben kell tornázni, míg a fiúk viselete a rövidnadrág volt. Senkinek nem jutott eszébe lázadozni. Az egész iskolában ez volt, sőt az egész városban, sőt az egész országban is. Mindenhol.
De azért úgy 7-8. osztályban eszembe jutott, hogy miért is kell a lányoknak a fél sheggüket mutogatni, míg a fiúknak nem kell, hiszen az ő viseletük a rövidnadrág. Nem tartottam épp igazságosnak. Főleg, hogy láttam, hogy volt olyan lány, aki nem tudta eltakarni a szőrzetét, pedig szerette volna. Akkoriban még nem volt divatban a borotválás, legalábbis nem 13-14 évesen. Meg az állandó pitsamutogatás. Úgy lett volna fair, ha a fiúk is közszemlére teszik a sheggüket, ha már a lányoknak muszáj volt. Iskolakört is kellett futni, ott aztán bámulhatta az utca népe a sok gyereklánypitsát.
Manapság már nem ez a helyzet az iskolákban, de lehet, hogy egyes elmaradottabb helyeken még mindig ez megy.
A szertorna is ékes példája ennek... A fiúk a talajgyakorlatot, ugrást végezhetik rövidnadrágban, míg a lányoknak kötelezően be kell mutatniuk a hátsójukat, sunájuk környékét mert ez így szokás, nekik így kell felöltözniük... Na, ez a diszkrimináció!
Arról már nem is szólva, hogy egyes gyakorlatokat a fiúk hosszúnadrágban mutatnak be, pl. a lólengést, gyűrűgyakorlatot. Azt elismerem, hogy rövidnadrágban lehet, hogy nem lenne biztonságos, hiszen esetleg a kéz beleakadhat. De kérdem én, akkor a lányok miért nem ugyanúgy hosszúnadrágban végzik a gyakorlatokat? Leggingsben például. Vagy ezzel az erővel a fiúkra is lehetne dressz adni, mondjuk olyat, amit a birkózók is hordanak, aminek van egy kis szára, tehát nem lógnak ki a golyók.
Megmondom én miért van ez így. Mert a nőkre úgy tekintenek, mint dekorációra. Nekik meg kell mutatniuk a testüket, a lábukat. De nem ám leggingsben, hanem csupaszon! Annyi igazság valóban van benne, hogy a nő a szebbik nem, és a nők számára fontosabb a szépség, a női szépség a társadalom számára is örvendetes tulajdonság. A nő feladata, hogy dekoratív legyen, nem a férfié. De ettől még elég gáz, és diszkriminatív, hogy ez rá van erőltetve a nőkre.
Megnézném én sok férfi, fiú mennyire érezné magát komfortosan fordított helyzetben, ha csak úgy mehetne versenyezni, hogy közben mindig kilóg a fél segge, míg a nőké nem látszódna, vagy leggings vagy rövidnadrág takarná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!