Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 13 éves lány vagyok és anyukám...

13 éves lány vagyok és anyukám azt mondta hogy jövőre el kell menni a nőgyógyászhoz (menstruálok, szűz vagyok) Szerintetek is el kellene menni? Vagy még várni kellene?

Figyelt kérdés

##nőgyógyászat#13évesen
2018. márc. 31. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Ha nincs semmi bajod, és egy darabig még szűz maradsz,nem szükséges elmenni. Ha viszont valami bajod van, vagy majd párkapcsolatod lesz, és egymással le akartok feküdni, akkor igen, menj el a nőgyógyászhoz.
2018. márc. 31. 20:18
 2/9 anonim ***** válasza:
18%

Pasi vagyok és csak támogatom azt, hogy a lányok igenis járjanak rendszeresen nőgyógyászhoz!

Még mielőtt: igen, tudom, hogy nem kellemes dolog nőgyógyásznál lenni, a vizsgálatok sem azok.

Viszont: a szűrővizsgálatok fontosak! Már fiatal korban is. Plusz az is lényeges, hogy ne idegenkedjen a lány a nőgyógyásztól és ne csak akkor menjen, ha pl gyógyszert kell feliratni vagy valami gond van..

De én csak pasi vagyok, mit tudhatok erről:)

2018. márc. 31. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Pasi! Amíg nincs panasz, nem kell nőgyógyászhoz menni. Amikor egy nő már nem szűz, vagy elmúlt 18 éves, onnantól érdemes évente rákszűrésre menni.

Kérdező, szerintem neked felesleges nőgyógyászhoz menned. Ha fertőzésed lenne, akkor érdemes lenne. Egyéb esetben nem.

2018. márc. 31. 20:32
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
tapasztalatnak nem rossz, de nem sokmindent fog tudni mondani a nőgyógyász, bekukkant, szól, hogy oké minden rendben van, aztán ennyi
2018. márc. 31. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

# 2

Te jársz 14 éves korodtól urológushoz, prosztata vizsgálatra panasz nélkül?

2018. márc. 31. 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. márc. 31. 20:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Imádom" ezt az új őrületet, hogy hurcibáljuk el a 12-15 éves gyereket a nőgyógyászhoz nulla panasz nélkül, mert "csak". Minek?

Igen, a szűrővizsgálatok fontosak. De mit is akarunk szűrni egy 14 éves, szűz gyereknél? Ja, semmit.

Mikor kell elmenni nőgyógyászhoz?

- Bármilyen életkorban, ha panaszod van

- A szexuális élet megkezdését követően évente rákszűrés céljából.

Ezt még ki lehet egészíteni azzal, hogy ha valaki tervezi már a nemi élet elkezdését, akkor érdemes lehet fogamzásgátlásról beszélgetni egy nőgyógyásszal.

Ennyi. 14 évesen, ha rendben van a vérzésed, nincs panaszod, akkor NEM kell nőgyógyászhoz menni.

2018. márc. 31. 21:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor voltam először nőgyógyásznál, amikor elmentem fogamzásgátlót iratni. Megkérdezte, hogy szűz vagyok-e, mert ha igen, akkor nem fog alulról megvizsgálni, csak ultrahangot csinál a hasamon.

Butaság amit anyukád mond, 13 évesen minek kellene elmenned?! Lelkileg még 18 évesen is alig voltam felkészülve erre, nem hogy 13 évesen mutogassam magam egy idegennek. Ha nincs semmi problémád, ne engedj neki. Bármit megtagadhatsz, senki nem kényszeríthet téged semmire.

2018. ápr. 1. 00:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen én nem akarok menni főleg hogy még csak januárban jött meg és anya úgy csinál mintha már legalább 2 éve menstruálnák.
2018. ápr. 1. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!