1/12 A kérdező kommentje:
Babát szeretnénk a férjemmel és voltam vérvételen a menszesz 3. napján és a ciklus 21. napján. Megyek dokihoz már van időpontom csak kíváncsi lennék Nektek mi a véleményetek róla. Válaszotokat előre is köszönöm
2018. márc. 29. 17:13
3/12 A kérdező kommentje:
Az a második kép, vagy is legalább is nekem azt a papírt adták ide a laborban. Néztem én is,hogy ugyan azok az értékek vannak mind2 papíron, csak az egyiken az van a progeszteronnál,hogy folyamatban a másiknál már ott van egy eredmény. De akkor szted ez nem jó laborpapírt adtak ide? :( :(
Az 17-OH-progeszteron. Nem ugyanaz, mint a sima progeszteron. Teljesen más dolog vizsgálatára szolgál. Az, hogy van-e ovulációd a 21. napi PROGESZTERON eredményedből derülne ki. Egyébként a többi hormonod jó.
2018. márc. 29. 17:32
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindenképpen utána járok akkor jövőhéten már csak sajnos, pedig nagyon kíváncsi vagyok. Mondjuk ultrahangon eddig még azt mondták mindig,hogy van peteérésem, mert általában mindig akkor mentem.
Egyébként, mivel nem egy napon történt a két vizsgálat, a második laboreredményt (a sima progeszeront) valószínűleg külön papíron kellene megkapnod.
Ha pedig meddőség miatt történik a vizsgálat (azaz egy éve nem esel teherbe a rendszeres, védekezés nélküli próbálkozás ellenére), akkor egy TSH-t legalább illett volna beletenni. Az eléggé beletartozik a rutin meddőségi hormonvizsgálatokba.
2018. márc. 29. 17:36
7/12 A kérdező kommentje:
Nem meddőség miatt történik a kivizsgálás, vetélésem volt szeptemberben, azóta védekezzünk. Csak még mielőtt újra lenne baba az előtt, én szeretném tudni,hogy mi a helyzet.
8/12 A kérdező kommentje:
Esetleg ebben tudnátok-e segíteni. Voltam cukorterhelésen is, mert sajnos vannak tüneteim, és én gyanítom,hogy emiatt mehetett el az előző baba. Április 10-én megyek orvoshoz mert akkorra tudod időpontot adni. De szerintetek ez nagyon rossz eredmény?
Éhgyomri plazma glükóz: 5,1
Glukoz terhelés 60 perc: 5,7
Glukoz terhelés 120 perc: 5,2
Se inzulin 8,06
Se inzulin 60 perces: 78,90
Se inzulin 120 perces: 77,70
Vetélés esetén is célszerű lenne TSH-t nézni, mert a pajzsmirigy-alulműködés simán okozhat meddőség mellett vetélést is. De amúgy egy vetélés miatt meg felesleges a kivizsgálás. A terhességek igen jelentős része végződik vetéléssel mindenféle hormonális és egyéb probléma nélkül, pusztán azért, mert a genetikai állománya nem stimmelt az embriónak. Vizsgálódni csak ismétlődő vetélés esetén indokolt. De ha már mindenáron vizsgálgatni akarunk, akkor mondjuk a 17-OH-progeszteron helyett sokkal több értelme lett volna egy TSH-t nézni... Sőt, még egy trombofília panelnek is több értelme lenne, mint 17-OH-progeszteront nézni, de mindegy, ez már a saját véleményem.
2018. márc. 29. 17:56
A 120 perces inzulinod magas, erre már rá lehet mondani az inzulinrezisztenciát.
2018. márc. 29. 17:57
Kapcsolódó kérdések: