Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fogamzásgàtló első hetén,...

A fogamzásgàtló első hetén, elfelejtettem be venni 1tablettát az 5. Napon. És másnap se szedtem 2db-ot, tegnap szedtem be az utolsó szemet, azt a maradèk 1-et, amit ugyebàr kihagytam, be kell vennem utólag?

Figyelt kérdés
Maitalon fogamzásgátlóról van szó.

2018. márc. 22. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Én nem tudom, de miért van sokak szerint dísznek a betegtájékoztató a dobozban? A betegtájékoztatóban le van írva, hogy mit kellett volna tenned! Nyilván nem megfelelően jártál el. Olvasd el, érdemes. Sok hasznos információ van benne. Akkor kellett volna bevenned, amikor rájöttél, hogy kimaradt. Akár kettőt egyszerre.

És remélhetőleg nem éltél kiegészítő védekezés nélkül nemi életet, mert akkor még terhes is lehetsz!

2018. márc. 22. 17:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,2ève szedem,remélem nem lesz semmi probléma ... De akkor a kimaradt tablettát vegyem még be utólag ma?Tegnap szedtem az "utolsót"Gondolom az fontos hogy az összes tablettát beszedjem....
2018. márc. 22. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy teljes hétig kiegészítő védekezés kell! A szemet pedig mielőbb pótolni kell, de te ugye nem tetted, kettőt meg nem kellene beszedni. Hát maradt a kiegészítő védekezés! Amúgy erre meg jobban kéne ügyelni, a fogamzásgátló nem cukorka, hogy akarom beszedem akarom nem. Oké van olyan, hogy elfelejti az ember, éppen ezért kell mielőbb pótolni, és lehetőleg valami napi rutinhoz kötni, hogy ne felejtsd el beszedni. Amúgy a beteg tájékoztató is információt nyújt.
2018. márc. 22. 18:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, teljes mértékben egyetértek veled, csak amiatt felejtettem el bevenni, mivel itthon hagytam, elutaztam, es egy uj csomagolás lett vissza küldve , ezáltal kerdeztem, hogy ezz a maradék egyet vegyem - e még be!
2018. márc. 22. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, én nem venném be azt már, így előbb fog megjelenni a megvonásos vérzésed. Következő levelet meg már rendesen tudod szedni. De kérlek ne felejtsd el! 🙂
2018. márc. 22. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Dehogy szabad kettőt egyszerre beszedni. A betegtájékoztató is írja, hogy a kimaradtat nem szabad pótolni, az mehet a kukába, és egy hétig óvszert kell használni. Bezavarod a hormonjaidat teljesen, ha kettőt veszel be egyszerre. Az se jó, ha kimarad értelem szerűen, de semmilyen gyógyszert nem szabad bepótolni, főleg úgy, hogy kettőt szedsz be egyszerre
2018. márc. 22. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os válaszoló!

Javaslom neked is figyelmedbe a betegtájékoztatót! Amiben feketén fehéren le van írva, ha az első héten hagy ki valaki tablettát, akkor azt a lehető leghamarabb pótolni kell akkor is, ha az egyidejűleg 2 tabletta bevételét jelenti egyszerre. Ezzel nem fogja felkavarni a hormonjait, ugyanis a mai fogamzásgátlókban annyira kevés a hormon, hogy gyakorlatilag egyetlen nap alatt képes kiürülni, ezért baj, ha valaki akár csak egy szemet kihagy, máris fennáll a terhesség esélye. A kérdező sokkal jobban felkavarta azzal a dolgokat, hogy ő gyakorlatilag egy szem hátrányban van.

2018. márc. 22. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!