A fogamzásgàtló első hetén, elfelejtettem be venni 1tablettát az 5. Napon. És másnap se szedtem 2db-ot, tegnap szedtem be az utolsó szemet, azt a maradèk 1-et, amit ugyebàr kihagytam, be kell vennem utólag?
Én nem tudom, de miért van sokak szerint dísznek a betegtájékoztató a dobozban? A betegtájékoztatóban le van írva, hogy mit kellett volna tenned! Nyilván nem megfelelően jártál el. Olvasd el, érdemes. Sok hasznos információ van benne. Akkor kellett volna bevenned, amikor rájöttél, hogy kimaradt. Akár kettőt egyszerre.
És remélhetőleg nem éltél kiegészítő védekezés nélkül nemi életet, mert akkor még terhes is lehetsz!
Kedves 6-os válaszoló!
Javaslom neked is figyelmedbe a betegtájékoztatót! Amiben feketén fehéren le van írva, ha az első héten hagy ki valaki tablettát, akkor azt a lehető leghamarabb pótolni kell akkor is, ha az egyidejűleg 2 tabletta bevételét jelenti egyszerre. Ezzel nem fogja felkavarni a hormonjait, ugyanis a mai fogamzásgátlókban annyira kevés a hormon, hogy gyakorlatilag egyetlen nap alatt képes kiürülni, ezért baj, ha valaki akár csak egy szemet kihagy, máris fennáll a terhesség esélye. A kérdező sokkal jobban felkavarta azzal a dolgokat, hogy ő gyakorlatilag egy szem hátrányban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!