Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért 3 havonta kell fogamzásg...

Miért 3 havonta kell fogamzásgátlót íratni?

Figyelt kérdés
Szeretném elkezdeni szedni, de nem értem miért kell 3 havonta íratni. Amikor megyek receptért lesz vizsgálat is vagy valami? Vagy csak rá kell kérdeznie hogy minden oké-e?
2018. márc. 16. 19:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy dobozban 3 havi adag van. De tavaly pl mikor rákszűrésre mentem akkor adott nekem 2 receptet az orvos. Egyébként ha csak receptért megyek, akkor nekem nem is kell időpontot kérni, odamegyek, szólok az asszisztensnek, ő meg az orvosnak, felírja, 2 perc alatt megvan. Egy évig háziorvos is írhat fel fogamzásgátlót.

Viszont az első feliratás előtt meg fog vizsgálni remélhetőleg igen.

23N

2018. márc. 16. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátló vényköteles, egy dobozban három levél van, azaz három havi adag. Nem emiatt vizsgál meg az orvos, hanem mert jobb biztosra menni. Nehogy később derüljön ki, hogy valami probléma van.
2018. márc. 16. 19:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első receptfelírás előtt lesz vizsgálat, utána kapod meg a 3 havi adagra szóló vényt, utána mész mindig kérni.
2018. márc. 16. 20:21
 4/9 A kérdező kommentje:
szóval akkor 3 havonta van vizsgálat?
2018. márc. 16. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha beválik a gyógyszer, csak egyszer lesz vizsgálat.
2018. márc. 16. 21:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ez egy hormon, nem egy veszélytelen kis gyógyszer.
2018. márc. 16. 23:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Évente egy vizsgálatra kell elmenni. A rákszűrésre. Ha van érvényes rákszűrés vizsgálatod akkor egy évig akár a háziorvos is felírhatja neked. Nem kell 3 havonta vizsgálni. Csak kikérni a receptet. Persze ha panaszod van akkor azt jelenzni kell.
2018. márc. 16. 23:35
 8/9 anonim ***** válasza:
jelezni
2018. márc. 16. 23:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem!!:)
2018. márc. 17. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!