Miért 3 havonta kell fogamzásgátlót íratni?
Figyelt kérdés
Szeretném elkezdeni szedni, de nem értem miért kell 3 havonta íratni. Amikor megyek receptért lesz vizsgálat is vagy valami? Vagy csak rá kell kérdeznie hogy minden oké-e?2018. márc. 16. 19:23
1/9 anonim válasza:
Egy dobozban 3 havi adag van. De tavaly pl mikor rákszűrésre mentem akkor adott nekem 2 receptet az orvos. Egyébként ha csak receptért megyek, akkor nekem nem is kell időpontot kérni, odamegyek, szólok az asszisztensnek, ő meg az orvosnak, felírja, 2 perc alatt megvan. Egy évig háziorvos is írhat fel fogamzásgátlót.
Viszont az első feliratás előtt meg fog vizsgálni remélhetőleg igen.
23N
2/9 anonim válasza:
A fogamzásgátló vényköteles, egy dobozban három levél van, azaz három havi adag. Nem emiatt vizsgál meg az orvos, hanem mert jobb biztosra menni. Nehogy később derüljön ki, hogy valami probléma van.
3/9 anonim válasza:
Az első receptfelírás előtt lesz vizsgálat, utána kapod meg a 3 havi adagra szóló vényt, utána mész mindig kérni.
4/9 A kérdező kommentje:
szóval akkor 3 havonta van vizsgálat?
2018. márc. 16. 21:38
5/9 anonim válasza:
Nem, ha beválik a gyógyszer, csak egyszer lesz vizsgálat.
6/9 anonim válasza:
Azért, mert ez egy hormon, nem egy veszélytelen kis gyógyszer.
7/9 anonim válasza:
Évente egy vizsgálatra kell elmenni. A rákszűrésre. Ha van érvényes rákszűrés vizsgálatod akkor egy évig akár a háziorvos is felírhatja neked. Nem kell 3 havonta vizsgálni. Csak kikérni a receptet. Persze ha panaszod van akkor azt jelenzni kell.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem!!:)
2018. márc. 17. 00:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!