Miért nem hajlandóak az orvosok kezelni a PCOS-t?
Pont ez a baj, se a nőgyógyász, se a házidoki nem akar beutalót adni az endokrinológiára... Idegtépő ez az egész.
Egyébként sportoló vagyok, és a szénhidrátokat kerülöm évek óta. De így is megvannak a tünetek... :( El vagyok keseredve.
Azt akarják, hogy kipusztuljanak a nők ebben az országban, azért ilyen a hozzáállás.
Engem is már úgy tönkre vágtak a nem törődöm, hanyag , trehány hozzáállással, hogy 1 napot eltölthetnék az sztk-ban és minden szakrendelés ajtaján bekopogtathatnék. Hát Nonszensz.
Szerintem ha megvan a diagnózis, akkor nem annyira nagy gond ha nem jutsz el endokrinológushoz. Persze jó lenne egy labor (amit amúgy a nőgyógyász simán ki tudna írni, mert nekem ő írta ki és már az eredményekkel mentem az endokrinológiára) de mindkét orvosom az életmódváltást tanácsolta. 160 gramm szénhidrát, semmi cukor és semmi fehér liszt (nem szabad, hogy a vércukor hirtelen megemelkedjen) Az egy dolog, hogy kerülöd a szénhidrátokat, de nem feltétlen ez számít, hanem az hogy jó szénhidrátokat vigyél be, mert a PCOS mellett rendszerint IR is van ugyebár.
Ha gondolod, menj el magán úton endokrinológushoz, én is így tettem mert borzasztó hosszú volt a várólista, de nekem az endokrinológus életmódváltást javasolt, ami be is jött, egy éve kerestem meg először és fél éve normális a menstruációm, rendszeresen megjön és a mennyiség is rendben van (ez volt ami miatt orvoshoz fordultam), sokat javult az állapotom. Első körben valószínűleg neked is ezt fogják javasolni, hogy hagyd el az egyszerű szénhidrátokat, utána ha a kontroll vérvétel nem jó, akkor kapsz gyógyszert.
És a nőgyógyászok valóban nem veszik elég komolyan ezt, bár a PCOS-t már nem nőgyógyászati betegségnek tartják, inkább anyagcsere probléma. Fogamzásgátlót felírni erre kb olyan, mint fejfájásra antibiotikumot.....
Az a baj, hogy ha ki is tudod könyörögni a házidokitól a beutalót az endokrinológiára, akkor sem biztos, hogy "jó kezekben" leszel, mert sajnos köztük sem sok az igazán jó szakember.
De azért egy próbát szerintem megér. Próbáld meg "kiimádkozni" a beutalót a háziorvostól, aztán majd meglátod, kihez kerülsz tovább.
Ha "laborlelet-kezelő kisiparoshoz", vagy ha nem is jutsz el odáig, akkor tényleg csak a privát orvos marad. Ez esetben ajánlom szíves figyelmedbe a www.naturwell.hu oldalt, ahol keresd Dr. Csiszár Miklóst, ő nőgyógyász és endokrinológus egyben, és nem bogyómániás, csak természetes hatóanyagokat javasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!