Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem rég kezdtem el szedni a...

Nem rég kezdtem el szedni a LETROXot, okozhat menstruacio kesest?

Figyelt kérdés
2018. márc. 14. 12:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a mellékhatásoknál írja a menstruációs zavart,akkor igen.
2018. márc. 14. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Elvileg nem.

Gyakorlatilag meg lehet, mert ugye hirtelen megnőtt a pm-hormonok mennyisége, és lehet, hogy kicsit még jobban is, mint kellene, ez pedig ritkább menstruációt okozhat.

De nem vagyok orvos, csak próbálok logikázni.

2018. márc. 14. 21:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Letrox betegtájékoztató

mellékhatások:" menstruációs (havi vérzéssel kapcsolatos) zavarok."

2018. márc. 14. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:

De mellékhatás csak dózisintolerancia vagy túladagolás esetén léphet fel.

[link]

Bár mivel a kérdező nemrég kezdte el szedni, simán lehet, hogy nagyobb dózist mondott az orvos, mint kellene, tehát kezdésnek nem 25 mcg-ot, hanem egyből 50-et. :(

2018. márc. 15. 06:31
 5/9 A kérdező kommentje:
az a helyzet , hogy nekem kezdesnek 50et irt fel majd 10 nap utan felkellett emelni (tehat ma reggel) 75re....Kicsit sokallom
2018. márc. 18. 19:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Áhh, de "utálom" az ilyen dokikat. :(

Sajnos akinél én voltam, az is ilyen, nekem is egyből 50-et mondott, de legalább emelést nem, és csak három hónap múlva rendelt vissza kontrollra, holott azt viszont 4-6 hét múlva kellett volna...

Amikor elkezdtem szedni az Eutyrox-ot (ugyanaz a hatóanyaga, mint a Letroxnak), akkor már pont egy hónapja nem volt meg, és utána még további két hónapig semmi... Szóval biztos volt köze hozzá.

Nem tudom, mikorra rendeltek vissza, de ha csak sokára, akkor esetleg telefonon megkérdezheted, mit javasol. (Sok reményt nem fűznék egy olyan dokihoz, aki bármiféle kontroll nélkül már 10 nap után emelni akar az adagon.)

És/vagy visszavenném az adagot 50-re. Esetleg 25-re, és csak pár hét után térnék vissza az 50-hez. Attól függ, hogy érezném magam (egyéb tünetek sokat segítenek a beállításban, sok orvos ugyanis sajnos a leletet kezeli, nem a beteget) - szóval ha csökkennek a tüneteid, akkor lehet, hogy elég a kisebb adag, hiába magasabb volt a TSH-d; ha viszont nem csökkennek, vagy újabbak jönnek ki, akkor emelni kell. De ez sem "szentírás", mert nekem például jóformán nem volt tünetem, de a hormonpótlás után már több is lett... :(

És három havonta ellenőriztesd a pm-hormonokat (fT3, fT4), mert igazából azok mutatják a valós helyzetet, nem a TSH.

Ha pedig Hashimoto-s vagy, akkor az aTPO-t is nézesd rendszeresen, mert abból látszik, hogy milyen erős a gyulladás.

Ezeket sajnos a dokik többsége nem szokta ellenőriztetni, mondván, "felesleges", szóval vagy privátban kifizeted, vagy keresel egy normális dokit.

2018. márc. 18. 21:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Privatba mentem.. kifizettem 12 ezret .. remenykedtem , hogy talan igy nagyobb odafigyelest kap az ember... 19 eves vagyok es ezert is eleg tanacstalan. Nem orulok , hogy ennyi idosen el kellett szednem egy ilyen gyigyszert amit aztan eletem vegrig szedhetek... 6 het mulvara rendelt vissza...
2018. márc. 19. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Uhh, sajnálom. :(

Én biztosan keresnék másik dokit.

És ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi oldalakat, rengeteg hasznos infót lehet találni:

[link]

[link]

Van egy magyar csoport is, időnként ott is lehet jó írásokat találni:

[link]

2018. márc. 19. 17:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom. Bekovettem oket !
2018. márc. 19. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!