Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tamponhasználattól lehet...

Tamponhasználattól lehet valamilyen eü-i bajom?

Figyelt kérdés

Sokszor olvastam már itt, kíváncsi vagyok, hogy igaz-e..

15/L

2010. jún. 9. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Elvileg toxikus sokkot okozhat, ha érzékeny vagy rá, vagy ha nem cseréled elég sűrűn és ezáltal az intim higiéniád megszűnik létezni.
2010. jún. 9. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
moss kezet a tamponcsere előtt és után, és ne hagyd bennt 6 óránál tovább.akkor nem lesz baj
2010. jún. 9. 20:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy van ez a TSS. Ha lázas leszek, vagy valami, azonnal kiveszem :)

Amúgy ügyelek a higiéniára (már amennyire lehet pl suliban .. kézfertőtlenítés csere előtt..), és max 3 óránként cserélem. Remélem nem lesz semmi bajom. :)

2010. jún. 9. 20:04
 4/7 anonim ***** válasza:
nagyobb az esély a fertőzésre + a toxikus sokk szindróma...a betétet ajánlják inkább a nőgyógyászok
2010. jún. 9. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok: azzal kiegészíteném, hogy nagyban csökkented minden gikszer kockázatát, ha alváshoz betétet használsz, kényelmesebb, higiénikusabb és egészségesebb, ha a 8-9 órás alvás alatt nincs benned egy dugó :)
2010. jún. 9. 20:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Most megfogadtam, hogy itthonra próbálok betétet használni, mégse olyan szörnyű, mint amilyenre emlékeztem :D (kb 1 éve folyamatosan tampont használok)

De éjszakára képtelen vagyok betétet használni, mert sokat forgolódok, és nagyon vérzek.. :S Éjjel 2kor általában felkelek cserélni :P

2010. jún. 9. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Pedig éjszaka nem szabad tampont használni! Nagyon sok az a 7-8 óra!!!

Egyébként a tampon alkalmi használatra van. Ha ennek megfelelően használod és nincsen hajlamod hüvelygombára vagy más fertőzésekre, akkor nem lesz tőle bajod. Rendszeresen nem ajánlják a nőgyógyászok több ok miatt sem.

2010. jún. 9. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!