Első nőgyógyászati vizsgálat?
Sziasztok!
3 hete vesztettem el a szüzességemet, ami miatt késett is a menstruációm 8 napot, így kitaláltam, hogy nem akarok mégegyszer ilyen stresszt átélni, így fogamzásgátlót szeretnék feliratni. Sosem voltam még nőgyógyásznál, ami miatt nagyon izgulok, de megbeszéltem anyukámmal, hogy egyedül szeretnék ezen túlesni, mert számomra az sokkal kellemesebb lenne. Az lenne a kérdésem, hogy pontosan mit fog csinálni velem az orvos egy tiniambulancián (igen, tudom, a Google a barátom, de személyes tapasztalaatokat szeretnék hallani)? Egyedül felirathatom magamnak a gyógyszert (idén leszek 18)? Körübelül mennyi idő után kapom kézhez a receptet (mivel gondolom megelőzi ezt egy vérvizsgálat)?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
17/l
Bemész, a doki megkérdezi, hogy miért mentél. Elmondod, hogy mi a helyzet, feltesz sok kérdést, és ha lelkiismeretes, akkor elküld vérvételre, de hallottam már olyanról is, hogy valakinek akkor sem vált be a gyógyszer, ha a doki elküldte vérvizsgálatra, ilyen is van. Kérhetsz rákszűrést is, ha már mész, de mehetsz máskor is, az a lényeg, hogy egy évben egyszer mindenképp menj. A vizsgálat nem tart fél percig se, alig fogsz érezni valamit, egyáltalán nem kellemetlen. Ha nem kapsz semmilyen értesítést 2 héten belül, akkor minden rendben. De ezt csak mondom, ráérsz még menni idén.
Ha elküld vérvételre, akkor csak a vizsgálat eredménye után kapod meg a vényt, ha nem, akkor azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!