Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első nőgyógyászati vizsgálat?

Első nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 hete vesztettem el a szüzességemet, ami miatt késett is a menstruációm 8 napot, így kitaláltam, hogy nem akarok mégegyszer ilyen stresszt átélni, így fogamzásgátlót szeretnék feliratni. Sosem voltam még nőgyógyásznál, ami miatt nagyon izgulok, de megbeszéltem anyukámmal, hogy egyedül szeretnék ezen túlesni, mert számomra az sokkal kellemesebb lenne. Az lenne a kérdésem, hogy pontosan mit fog csinálni velem az orvos egy tiniambulancián (igen, tudom, a Google a barátom, de személyes tapasztalaatokat szeretnék hallani)? Egyedül felirathatom magamnak a gyógyszert (idén leszek 18)? Körübelül mennyi idő után kapom kézhez a receptet (mivel gondolom megelőzi ezt egy vérvizsgálat)?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

17/l

2018. márc. 5. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bemész, a doki megkérdezi, hogy miért mentél. Elmondod, hogy mi a helyzet, feltesz sok kérdést, és ha lelkiismeretes, akkor elküld vérvételre, de hallottam már olyanról is, hogy valakinek akkor sem vált be a gyógyszer, ha a doki elküldte vérvizsgálatra, ilyen is van. Kérhetsz rákszűrést is, ha már mész, de mehetsz máskor is, az a lényeg, hogy egy évben egyszer mindenképp menj. A vizsgálat nem tart fél percig se, alig fogsz érezni valamit, egyáltalán nem kellemetlen. Ha nem kapsz semmilyen értesítést 2 héten belül, akkor minden rendben. De ezt csak mondom, ráérsz még menni idén.

Ha elküld vérvételre, akkor csak a vizsgálat eredménye után kapod meg a vényt, ha nem, akkor azonnal.

2018. márc. 5. 15:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem úgy volt, hogy bementem, én panasszal mentem ezt hozzá teszem, mondta hogy vetkőzzek le deréktól lefelé, felülsz vagy fekszel egy ilyen ágy félére, lábakat be kell akasztani ilyen kis akasztóba és a doki megvizsgál lent, rákszűrést megcsinálja,ha kéred. Amúgy nem fáj, kellemetlen lehet inkább, de egy fogászat ezerszer rosszabb! Semmi extra. Ha mondod neki, hogy fogamzásgátlót szeretnél, elküld laborba, ha elküld persze! Engem nem küldött el, csak felírt egyet. Nem kell félned abszolút! Ne stresszelj rá, hidd el nem lesz semmi amitől félned kellene.
2018. márc. 5. 16:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
En is panasszal mentem anno. Koszontem leultem, elmondtam mi a panasz, kerdezgetett, mivel fiatalbb voltam nalad megkerdezte voltam e mar nogyogyasznal, es mivel igen volt a valasz mondta mehetek vetkozni, egyebkent gondolom elmondta volna reszletesebben. Megkerdezte mikor volt/volt e rakszuresem, mivel nem, csinalt azt is, a vizsgalatot elottem mar leirtak:) nincs mit aggodni rajta, de ezt ugyis csak akkor fogod belatni ha tulestel az elson. Nem faj, ha jo doki csinalja nem is kellemetlen, sot ha szerencsed van azt is mindig mondani fogja eppen mi kovetkezik. Aztan feloltozhetsz, ha tablettaert mentel kerdezget meg hogy volt e trombozis, van e ismert betegseg stb. Fogamzasgatlot 16 ev folott szulo nelkul is felirathatsz, nem fog belekotni. Eloszor altalaban vsak 1 havi adagot kapsz, es ha nincs semmi panasz akkor utana megkapod a tobbit, es akkor majd csak 3 havonta ugrasz be egy receptert
2018. márc. 5. 16:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindhármótoknak a válaszokat! :)
2018. márc. 5. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!