Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szájsebészet vagy nőgyógyász?

Szájsebészet vagy nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a hpv-ről és sajnos beindult az agyam,beképzelem a dolgot. Éppen ezért szeretnék elmenni szűrésre és persze mivel már megkezdtem a szexuális életemet a kontroll nőgyógyászati vizsgálatra is.Hüvelyi érintkezésnél óvszer volt használatban ( tudom nem 100%-os védelem) viszont orális résznél pár mp-re nem lett használva óvszer (tudom bőrsérülések útján is elkapható) Éppen ezért érdekelne ,hogy a nőgyógyásznál kért külön hpv teszt az csak a hüvelyi megfertőződésre utalhat és ezért a szájon át való megfertőződés végett kéne egy száj hpv teszt is ? Vagy ilyenkor ha fenáll esetlegesen a fertőződés akkor mindegy hogy honnan veszik a kenetet? Nincs szemölcsöm semmi és két éve történt ez ,azóta se jött elő semmi,éppen ezért félek hátha sokkal súlyosabb formáját szedtem esetleg össze. Nőgyógyászok azt írják ezt a fertőzést szinte mindenki elkapja ,de legtöbbször a megfelelő állapotban levő immunrendszer 6-24 hónap alatt leküzdi.Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat

20/L

2018. febr. 22. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem is értem a kérdést. Hogy fordult meg a fejedben a szájsebészet? Benne van a nevében mivel foglalkoznak.

Ha 2 éve volt és azóta ezen rágódsz miért nem mentél egyből orvoshoz? Úristen.

2018. febr. 22. 13:31
 2/7 A kérdező kommentje:
A szájban levő daganatokért is nagy részben a hpv a felelős ezért ezt írtam ,mert arra is csinálnak tesztet.Nem rágódom rajta két éve.És miután hiányos volt tudásom ezzel a témával kapcsolatban, és nem is volt semmilyen tünetem ezért nem mentem el ilyen fajta szűrésre külön. Az már más kérdés ,hogy megtudtam ,hogy tünetmentes formái is lehetnek.
2018. febr. 22. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben elegendő a nőgyógyásznál hpv szűrést csináltatni. Szájsebészhez akkor kell menned, ha vmi elváltozás van a szádban, szemölcs stb.

Tudom milyen ez, az ember olvasgat, aztán hirtelen elkezd felfedezni magán ezt-azt, de annak a fele nincs is, csak odaképzeled. Ha nagyon aggaszt menj el nőgyógyászhoz és szűresd magad ott első körben.

2018. febr. 22. 15:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen mindenképpen kérem a szűrést ,de semmi szemölcsöm vagy látható jele nincs sőt a partner se számolt be betegségről. Sajnos egy ideje sok mindent kitalálok magamnak és mindenféle szűrést megcsináltatok,voltam HIV szűrésen is. Csak azért kérdeztem ,hogy ha esetleg orális úton kaptam el akkor azt csak orális szűréssel lehetne vagy a nőgyógyászati szűrés elegendő-e? A kontroll + rákmegelőző vizsgálathoz pedig külön kérem a hpv tesztet is. Köszi :)
2018. febr. 22. 16:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Figyi, ha nagyon aggódsz, tudnak torokváladékból is szűrni, de szerintem kicsit túlliheged ezt. Nem bántani akarlak, nekem is vannak ilyen időszakaim, aztán utána rájövök, hogy csak belepörgetem magam sok mindenbe. Ha nincs elváltozás a szádban, akkor szerintem felesleges. És igazából a HPV-re nincs gyógyszer. Az immunrendszeredet lehet erősíteni, hogy segíts neki legyőzni a vírust.

És mindemellett nyugi, azzal is sokat teszel magadért, ha nem idegeskedsz feleslegesen :)

2018. febr. 22. 16:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom sajnos felesleges idegeskedést csinálok magamnak,de akkor oké kérek külön szűrést aztán meglátjuk. Köszi
2018. febr. 22. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem te már az életedbe ne szexelj többet! 😀
2018. febr. 23. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!