Műtéttel lehet 100%-ra. Ultrahanggal csak a gyanúját látják.
2018. febr. 20. 10:49
3/9 A kérdező kommentje:
Műtéttel? Megműtik az embert, amikor az sem biztos, hogy baja van?
2018. febr. 20. 10:54
4/9 anonim válasza:
Igen. Akármilyen hihetetlen is. De ha neked már endometirózis gyanúd van és műtétre kerülne sor akkor biztos az is lenne. Csak úgy nem fognak felnyitni.....azért kell endometrium központban kivizsgáltani az ilyet..
2018. febr. 20. 14:04
5/9 anonim válasza:
Előtte mindenképp megnéznek ultrahangon, nem vágnak fel úgy, hogy nincs rá esély.
2018. febr. 20. 14:16
6/9 anonim válasza:
Hiába hihetetlen, biztos diagnózist csak a szövettani vizsgálat ad, szövettani minta pedig műtéttel nyerhető.
Jellemzően nem "vágnak fel", hanem laparoszkópos műtétet végeznek néhány pici lyukon keresztül.
Minden más csak felvetheti a gyanút, de biztos diagnózisra nincs más.
Ultrahanggal pl. csak akkor látható az endometriosis, ha a petefészekben cisztát képez, egyéb esetben nem.
2018. febr. 20. 16:37
7/9 anonim válasza:
Engem cisztával műtöttek egy éve, laparoszkóppal műtött meg a doki. Mondta, hogy egy kis részt el kellett távolítania a petefészkemből, de egyébként máshol nem látott semmi elváltozást. Szóval ez a legtöbb esetben kell hozzá.
2018. febr. 20. 17:08
8/9 anonim válasza:
En is ebben a cipoben vagyok, mutetet mondott az orvos, de nagyon odzkodok tole. Meghozza leginkabb azert, mert ha jol tudom, legtobb esetben rovid idon belul kiujul, es ezert szoktak javasolni, hogy mutet utan minel elobb essen teherbe az ember. Na de ha en a kozeleben sem vagyok a szulesnek, akkor van ertelme muteni, ha valoszinuleg ugyis ki fog ujulni??
2018. márc. 4. 12:24
9/9 anonim válasza:
Persze, hogy van értelme. Mondjuk ha még nem akarsz gyereket, akkor szedhetsz kifejezetten endometriosisra való gyógyszert. Ha nem csinálsz vele semmit, csak hagyod, akkor olyan súlyos összenövések alakulhatnak ki, hogy aztán akkor se lehet majd gyereked, mikor szeretnél.
És ahhoz, hogy ilyen gyógyszert szedj, laparoszkópos vagy szövettani diagnózis kell, különben nem írható fel támogatással a gyógyszer, úgy meg egy vagyonba kerül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!