Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet endometriozis?

Lehet endometriozis?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokat vártam vele, de 2 hónapja a menstruációim elviselhetetlenül fájdalmasak, gyakrabban kell pisilnem és hó közben is nagyon fáj az alhasam és a derekam is, folyamatosan görcsölök és fáradékony vagyok. Lehet ez valami betegség tünete? Vagy esetleg annak valamiféle utóhatása, hogy 4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót? Készülök orvoshoz, de csak hetek múlva fogad. Előre is köszi a válaszokat
2018. febr. 9. 17:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy fájdalmas a szexuális együttlét és minden reggelem hasmenéssel indul.
2018. febr. 9. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehetséges. De ciszta is. Nem vartal sokat amugy, ha egy ciklus faj az normalis, szoktak javasolni varjuk meg a kovetkezot mert lehet pont ugy jott ki hogy az az egy eppen fajdalmas, mert nőből vagy és megesik az ilyen. Ha a masodiknal is faj, akkor gond van. Menj el mindenképp. Sok lehetoseg van, persze elofordulhat az endometriozis lehetosege is, de ajanlom hogy ne olvass sokat rola, velem is ez volt hasonlo problema, es olyan sokat olvastam errol hogy egyre jobban ereztem magamon a tuneteket :D persze hajlamos vagyok a hipochondriara... amúgy lesz majd egy hüvelyi ultrahang, az majd kimutatja. Viszont semmikepp se engedd hogy azt mondja a doki hogy ez normalis, szokj hozza es felir ujra valami fogamzasgatlot (szinten sajat tapasztalat, 3 orvosnal voltam mire megvizsgaltak es nem csak tabit vagtak hozzam)
2018. febr. 9. 20:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) igazából már 2 vérzésnél és előttük éreztem, most is fáj, egy hét múlva nem várom. Csak az a baj, hogy már utána olvastam :D és majdhogynem minden tünet stimmel, csak Crohn beteg (is) vagyok és van olyan, ami mindkettőnél előfordul. Tényleg a fájdalom zavar a legjobban, mert ennyire soha nem görcsölt és szúrt, ráadásul tönkreteszi a nemi életem, mert így nem kívánom, annyira fájdalmas közben is :S
2018. febr. 9. 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok. Ram is illettek a tunetek, de azert az egy eleg komoly betegseg, viszonylag ritka is, sokszor egy alakulo ciszta okozhat ilyen fajdalmat, meg ugy millio dolog, amirol nem tudunk, de a jo orvos biztosan felismeri:) A fajdalom tudom hogy szornyu, nekem allandoan fajt, neha kivsit jobb volt, de leptem kettot es ujra gorcsoltem. Az orvos meg kozolte, olyan nincs hogy mindig faj...hat jo. Egyebkent javaslom probalj kevesebb fajdalomcsillapitot szedni, ha szedsz, mert en olyan szinten raallta, hogy napi 2-3 cataflamot vettem be nospaval, viszont pont emiatt huzodott is a dolog mert nem tudtam pontos informaciot adni arrol mikor, mi mennyire faj, mert konkretan gyogyszerfuggo lettem:( azota egyebkent eltelt lassan egy ev, nekem cisztam volt, csak rossz helyen, de szerencsereidoben eszrevettek
2018. febr. 9. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!