Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhatja hogy a párom 3...

Mi okozhatja hogy a párom 3 hetente menstruál?

Figyelt kérdés
2018. febr. 7. 06:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Na, alakulunk... :D

Szóval nem jelenti azt, hogy _nem normális_, de én ezt nem is állítottam. Csak azt, hogy nem _teljesen normális_, ahogy itt írtá(to)k. Valóban lehet, hogy az adott személy esetében nincs gond, de ez csak vizsgálatok után állítható teljes biztonsággal.

Vagy mint az én esetemben, még akkor sem, mivel az első hormonlaborok alapján a doki azt mondta, minden oké. - Merthogy a _vizsgált értékek_ (nemi hormonok + tsh) referenciatartományon belül voltak. Csak három év múlva mutatott eltérést a labor: a "megengedettnél" minimálisan magasabb tsh-t, és emiatt vizsgáltak aztán _más_ pm-értékeket is, amikből pedig kiderült a probléma. - Ezekben pedig már évekkel azelőtt is lehetett eltérés, mert nem egyik pillanatról a másikra ugrik egy-egy érték a felső határ 70-szeresére... És ez megint nem csak az én esetem, hanem ezzel a betegséggel általános jelenség sajnos az állami szektorban, hogy csak a kezdetétől számítva több év múlva diagnosztizálják. Pedig a leírások alapján minden 10. nőt érint. :(

És a szakirodalom szerint az egyik lehetséges oka a kialakulásának (az AI-nak) az ösztrogén-dominancia, ami ugyebár az egyik lehetséges oka a 25 napnál rövidebb ciklusnak is...

Tehát én még mindig tartom, hogy jobb óvatosnak lenni, és a határértékek közelében inkább elvégeztetni egy (vagy több) vizsgálatot "feleslegesen", akár privátban is, mert nem lehet tudni, ki az az 1 a 10-ből...

2018. febr. 9. 15:28
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az itt leírt "normális" és "teljesen normális" közt semmi különbség. Amit valóban hozzá kell tenni, hogy ha a 30 napos ciklusa lett egyik napról a másikra 21 napos, az cinkes.
2018. febr. 9. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!