Erős, durva vérzés menstruáció idején, vérröggel?
3 gyermekem van, a legkisebb 3 éves lesz. Mostanaban a menstruàcióm nagyon erős lett. Reggel teljesen àtàzva ébredtem, betétet cseréltem ami birta bő màsfél óràt. Kb.3 napig ilyen,azutàn kb.2-3 napig "normàlis" a mennyisége. Viszont vannak benne vérrögök,hol kisebb hol nagyobb (kb.2cm). Főképp ebben az időszakban alig van erőm bàrmire is,gyenge ,erőtlen,fàradt es įngerült vagyok. Gyakran szédülök meg. Kérdésem az lenne,hogy mennyire normàlis ez? Illetve ha nem az,mi oka lehet?
Fogamzàsgàtlót nem szedek. Jövőhéten megyek orvoshoz.
Kérdező, az első azt próbálta magyarázni, hogy az nem vérrög. Vérrög az érben van, ami véralvadási zavar miatt alakul ki, és trombózist okozhat...
Az, hogy alvadtabb vér is van a piros mellett, normális.
Ha darabkák vannak benne, az is.
Egyébként meg beszélj az orvosoddal.
Mi nem látunk beléd.
Ez lehet a gyógyszertől is, lehet ciszta,lehet polip, lehet méhszájseb, lehet rák...
Ezt fel lehet szépen sorolni, meg a google is tud ilyenekkel ilyesztgetni, csak értelme nincs.
Nézesd meg magad a dokival, ahelyett, hogy addig netezel amíg kiderül, hogy 3 napod van hátra..
Köszönöm a normális választ!
Igen,vérrög,olvastam több helyen,s mivel vér,îgy a lemezdarabkák összerakódnak,ami pl.egy nyílt sebnél hasznos dolog,de itt nem feltétlen. Ìrtam hogy gyógyszert nem szedek.
Nekem második gyerek óta nem ennyire erős, de nagyon darabos, és annyira fájdalmas, sőt hányingeres mostanában, hogy pár napig csinálni sem tudok semmit, csak a wc körül keringek. Nőgyógyász UH-n nem látott semmit és a szokásos válasz: szedhetnék rá fogamzásgátlót, mert az elvékonyítja a méhnyálkahártyát, de mivel nem szedhetek, passz. Szóval vagy endometriózisom vagy összenövésem van, ami meg csak laparaszkópiával látszik vagy hormongondom, amivel meg mehetek endokrinológushoz.
Ettől még neked lehet teljesen más oka.
Nekem a szüléseim előtt volt ilyen a vérzésem.Nagy darabos bő vérzés.Éjjel is fel kellett kelnem cserélni stb.Voltam orvosnál nem találták az okát,vérzéscsillapítóval sem volt jobb.
Azóta szültem 3 gyereket.A 2.után enyhébb vérzéseim voltak.a 3.után meg még nem jött meg
„A pajzsmirigy segít a menstruációs ciklus szabályozásában, így zavarai rendszertelen vérzést, túl gyenge/ túl erős menstruációt, anovulációt is okozhatnak. A pajzsmirigyzavarok igen gyakran a menstruációs panaszokban mutatkoznak meg, és az, hogy milyen tünetek vannak jelen, főleg attól függ, hogy milyen típusú pajzsmirigy rendellenessége van a betegnek. Általában minél súlyosabb a pajzsmirigy probléma, annál súlyosabbak a menstruációs tünetek.”
„Általában minél súlyosabb a pajzsmirigyprobléma, annál súlyosabbak a menstruációs tünetek. A pajzsmirigy segít a menstruációs ciklus szabályozásában, így a szerv működésének zavarai rendszertelen vérzést, túl gyenge vagy túl erős menstruációt, de akár anovulációt is okozhatnak.”
„Kezeletlen pajzsmirigy-alulműködés esetén a méhnyálkahártya túlságosan vastaggá válhat, így ez a szokásosnál erősebb vérzéshez vezethet. Túlműködés esetén ennek a fordítottja igaz, vagyis akkor az a gyakoribb, hogy a vérzés túlságosan gyenge” – magyarázta a szakember.”
Ez persze a nőgyógyászok dolga lenne elmagyarázni, de ők mindig csak annyit mondanak, hogy „Ez van, ez a természetes, ezt ki kell bírni!” és hogy “Nem is fáj az annyira!”, mondja a férfi orvos, milyen “vicces”! Amire nem tudják a választ, az szerintük normális. Egy nagy frászt!
A punciturkáláson kívül máshoz nem értenek, bezzeg a fogamzásgátló tablettát tukmálják mindenkire, hogy ez mindenre jó, hiszen jutalékot kapnak ezért a méregért. A fogamzásgátló amúgy csak mesterséges vérzést csinál, ergo nem állít be semmit, mert nem gyógyítja meg a problémát, csak elfedi azt. A szedésével még több probléma kialakulhat a későbbiekben. (pl nincs rendezve egy esetleges hormonzavar, IR, pajzsmirigy probléma, stb.). Egyébként a hozzá értő orvosok azt mondják, hogy a 21. században vérzés zavart kezelni fogamzásgátlóval szakmai műhiba!
Nagyon maradiak, aztán persze mi kínlódunk az ő hanyagságuk miatt, sajnos egy minimális szinten sem értenek a hormonokhoz, pedig rengeteg mindent befolyásolnak. Mindegyiket továbbképzésre küldeném, hogy legalább egy minimális endokrin tudásuk legyen.
El tudjátok képzelni, hány nő szenved feleslegesen ilyesmiben, pedig simán meg lehetne oldani, ha az orvosokat érdekelné? Még tanácsot se adnak, hogy kihez lehetne fordulni, csak gyorsan elzavarják az embert a futószalag-vizsgálaton.
Pajzsmirigy-alulműködésnek simán lehetnek ilyen tünetei, csak csesznek szólni.
Keress fel egy endokrinológust, addig nézethetsz egy TSH szintet, T4-et, T3-at, magánlaborban megcsinálják.
A dokik szeretik figyelmen kívül hagyni, mennyi is a normál TSH szint, úgyhogy ne hagyd magad lerázni:
„Normál TSH érték - Az ideális érték
Bár a TSH normál tartománya a legtöbb leleten 0,4-4 mIU/l közt mozog, ám az endokrinológusok a maximális értéknek inkább 2,5 mIU/l-t tartják. Éppen ezért sokan megnyugtató eredménynek veszik, ha 3 mIU/l körüli értéket kapnak, ám a babavárás szempontjából 1-2 mIU/l közti tartományt tartanak ideálisnak.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!