Cypromix tabletta és vérzés?
Sziasztok!
Cypromix tablettát kell szednem, mert komoly cikluszavarom van másfél éve, nincs peteérésem, emiatt megerősödött a szőr is rajtam és bár ultrahangos vizsgálat és hormoneredmények nem bizonyították be a PCOS szindrómát, nekem több tünetem is megfelel ennek.
Az orvosom azt javasolta, hogy mivel nem mindig lehet bebizonyítani orvosilag - a korábban bababőröm is pattanásos lett, a ciklusom teljesen rendszertelenné vált, a hajam hullott, ezért szedjek Cypromix tablettát, mert ezt a gyógyszert szokták adni, illetve a Diane35-öt.
Elkezdtem a Cypromixet, de a vérzésem nem szűnik meg, folyamatosan vérezgetek és nagyon szeretném, ha véget érne ez a rémálom.
A betegtájékoztatót és az interneten ezzel kapcsolatban mindent elolvastam és azt írják, hogy idő kell, míg beáll majd a ciklus. A kérdésem az lenne, hogy másnál is volt már ilyen, hogy az első hónapban vérezgetett, és mikor múlik el? Természetesen órára pontosan veszem be a tablettákat minden nap és reménykedem a hatásos kezelésben.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Köszönöm a válaszod!
8 napja szedem és a doktor úr 18 éves korom óta ismeri a kórtörténetem, elég alaposan ki lettem vizsgálva:
-hormonpanel vizsgálat
-hüvelyi ultrahang
-hasi ultrahang
-rákszűrés
-hpv szűrés
Mivel a gyógyszerszedés előtt bő vérzéssel kezeltek, így pont erre kaptam hormontablettát, hogy rendszeres legyen és ne össze-vissza vérezgessek, hanem egy kiszámítható ciklusom legyen. Mivel még évekig nem tervezek kisbabát, ezért fogadtam el a tablettát.
Nem bő a vérzésem, hol csillapodik, hol erősödik, de vérzek és a mellem is feszül.
Most próbál majd hozzászokni a szervezetem?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még mindig vérzek, igaz nem erősen. Holnap fogok az 1. levél felénél járni, remélem elkezd csillapodni a vérzés a ciklus második felében.
Olvastam, hogy az első két levélnél akár végigvérezheti egy nő a hónapot. Az egyik oldalon, ahol orvos válaszol nőknek, azt írták, hogy ilyenkor szokás olyat csinálni, hogy napi 2 tablettát vetetnek be valakivel. Ezt nem csinálnám meg, inkább várok türelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!