15 évesen nagyon szörös vagyok, a mellem körül, hasamon 1 kicsit a hátamon is még a lábfejemen is... tudom, hogy sok a férfihormon bennem... a nőgyogyász hogy tudna ezen változtatni?
A nőgyógyászt keresd fel! Jó, is hogy rákérdeztél, mert mintha ráéreztél volna, hogy ott lesz a dolog nyitja.
A tüneted alapján én gyanakodok egy betegségre, vagyis inkább szindrómára, aminél ez egy erőteljes tünet.
Ezeket gondold végig:
Rendszeres a mensid?
Küzdesz súlyfelesleggel?
Aknés, zsíros a bőröd?
Hullik-e a hajad és gyakran zsíros-e?
Ezek (persze nem mindenkinél mindegyik) a policisztás ovárium szindrómára utalnak. röviden: pco, vagy pcos
www. pcos.hu
Reméljük nem ez a bajod,hanem csak egy egyszerű örökletes szőrösödés, amit gyantával orvosolni tudsz. (Sajnos annak idején én is azt hittem, közben pcos-em van)
Nagyon örülnék neki, ha megtisztelnél, és privát megírnád nekem, hogy pcos-et diagnosztizált a doki, vagy sem. Megköszönném...
Minden jót kívánok neked őszíntén és remélem hamar a végére jársz!
bocsi,ez nem a kérdéshez kapcsolódik,de a 3. válaszolótól kérdezem,hogy mi pontosan az a pco?
mert rám igazak azok a tünetek,amiket leírtál...
mit lehet vele tenni?
Ez a szőrödöés eljesen természetes dolog :)
Ne aggódj, akinek nem látszik, az lenyírta, te is megteheted, de szerintem elöbb keress fel egy bőrgyógyászt, vagy kérdezd meg anyukádtól!
A 3. válaszoló vagyok:
www.pcos.hu ezen az oldalom minden kérdére választ kapsz. Amúgy kezelhető, de elkísér ez a betegség egy életen át. :S Remélem, neked nem ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!