Nogyogyaszhoz megyek mert rendszertelen es eros a menzeszem de meg szuz vagyok hogyan es milyen vizsgalatokat fog csinalni az orvos?
Mit jelent a rendszertelen mensi? Hány naposak voltak az elmúlt fél évben a ciklusaid? Csak azért kérdezem, mert sokan nem tudják, hogyan kell számolni a ciklus hosszát, és inkább rámondják, hogy rendszertelen.
Hasi ultrahangra és vérvételre szerintem is elküld, de lehet, hogy manuális vizsgálatot is csinál (esetleg végbélen keresztül).
Egyébként hány éves vagy? Mióta menstruálsz? És mit jelent az erős vérzés a te értelmezésedben?
Nem kell félni semmilyen vizsgálattól! Inkább vizsgáljon ki alaposan, minthogy valami elkerülje a figyelmét.
Szerintem meg néz hüvelyen át is, mert pl. egy méhszáj polip is okozhat erősebb vérzést, amit nem lát se uh-n, se vérvételen.
Amúgy meg, ha fogamzásgátlót akar felírni a probléma megoldására ne fogadd el, ragaszkodj ahhoz, hogy rendesen kivizsgálja, mi okozza a gondot. Kereshetsz endokrinológust is, okozhatja pajzsmirigy probléma vagy akár ch anyagcsere zavar (pl. inzulinrezisztencia) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!