Vashiányra mi a legjobb?
Mamm vérképénkimutaták ,hogy 40 helyett 5 a vas.De nem írtak rá ki gyógyszert, bár szerintem kellet volna, mert ez nem kis eltérés. Mi az az étel ami pótolná a vasat a szervezetében vagy valami vitamin?
Köszönöm a segítséget!
Máj...nekem anyukám mindig adta, hogy ebben sok a vas...
Régen nem szerettem, éppen ezért...de a rántott csirkemájat ma már megeszem...
Esetleg tőkehalmáj, bár ebben már nem vagyok biztos!
Bagatel
Szia!CSodálkozom a dokidon.Évekkel ezelőtt én is vashiányos voltam,és mikor a doki meglátta az eredményeim ki sem akart engedni a rendelőből injekció nélkül,de aztán meggyőztem,hogy "jó" leszek és inkább beszedem a tablettákat.Hónapokig szedtem,de sajnos miután abbahagyod szép lassan kiürül a szervezetből.
Ahogy előttem írták van a májban,vörösborban,céklában,de legtöbb a spenótban ill. sóskában van tudomásom szerint.Ezzel csak az a baj,hogy más vitaminokat is be kell szedned, hogy felszívodjanak,úgyhogy a legjobb,ha íratsz ki vastabletátt.Vashiányt okozhat az erős menstruáció is,annak viszont jobb a végére járni.Ha nálad ez esetleg fönn állhat,keresd fel a nőgyógyászodat mihamarabb.
Szép napot!
Nem nekem van bajom ,hanem mamámnak!
köszönöm a hasznos tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!