Mennyi idő múlva szükséges visszamenni a nőgyőgyászhoz?
A minap voltam nőgyógyásznál erős mentruációs görcsök, menszeszek közti görcsök miatt. Az ultrahang alapján nem volt eltérés, a citológia később fog elkészülni.
Felmerült az endometriózis lehetősége - az orvos rækérdezett, hogy írjon e fel fogamzásgátlót, vagy inkább szedek fàjdalomcsillapítót?- én egyenlőre az utóbbit választottam. Utolsó lehetősègként a műtétet említette.
Várjam meg az újabb menszeszt, ha a panaszaim nem múlnának, vagy még előtte menjek vissza figsmzásgátlót iratni?
De mégis mi változna, ha semmi kezelés nem kapsz és semmi gyogyszert nem szedsz?
A fogamzásgátló többnyire megszunteti a fájdalmat, hiszen nem menstruálsz majd, hanem csak megvonásos verzesed lesz.
Először tudni kellene,hogy tényleg endometriózis áll-e a háttérben.Ha igen,akkor a fogamzásgátló "jó ötlet" lenne,remélhetőleg csak pár hónapig kellene szedned.
Ha gondolod,írass fel tablettát,aztán kezd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!